1 Mart 2012 Perşembe

Devil May Cry Efsanesi


Dante ve Virgil. İlahi Komedya'nın bilinen iki karakterinin isimlerini DMC'deki kardeşlere verilmesi çok garip değildi sanırım. Her ne kadar Dante, İlahi Komedya'da cenneti de gezmiş olsa, en ilgi çekici bölümleri hep cehennemi anlatan yerler olmuştur. Bu yüzden Dante ve onun cehennem meleği Virgil'in oyunu şekillendirmesi gayet normaldi.

Çok iyi bir el hızı ve konsantrasyon ile "oha lan bunu da mı ben yaptım" dedirtecek hareketleri çıkarabildiğiniz bir oyundur DMC. Ebony ve Ivory isimlerini verdiği silahlarıyla ortalığı ateşe verirken, Rebellion adlı kılıcıyla düşmanları kasıp kavururdu. Seriye taktınız mı düşmanı "tak tak tak tak tak" demeden yerle bir ederdiniz ve bu hareketli yapısının verdiği hazza kapılırdınız.

Serinin 4. oyununda ise yeni gelen karakter Nero gönülleri fethetmiştir. Devil Bringer isimli kaptı kaçtı yapan eli, oyunun kombolarına yepyeni bir tarz getirdi. Hatta o kadar ki, çıkması beklenen 5. oyununda "Nero olmadan ne yapacağız" diye kaygılanan oyuncular çıktı. (Bu arada 5. oyun Dante'nin gençliğini anlatıyor diye belirtmekte fayda var. Üçüncü oyunda öldürdüğümüz Virgil'in de bu oyunda olma olasılığı baya yüksek bu yüzden.)

Her ne olursa olsun oyun yine Capcom'un elinden çıkacak ve kesinlikle çok büyük bir kitleyi büyüleyecektir. Şeytanın da ağlayabileceğini gösterecek kadar hassas işlere imza atan Capcom'un yeni oyununu dört gözle bekliyoruz.

Fragman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...