1 Mart 2012 Perşembe

Zaman Çarkı Serisinden Haber Var!

Serinin -külliyat desek daha doğru olur sanırım- ondördüncü ve son kitabı A Memory of Light'ın bekleyişi sürerken, Robert Jordan'ın ölümünden sonra bu seriyi devam ettiren yazar Brandon Sanderson önemli bir haber paylaştı:

Kitabın dikkatli ve çok fazla incelenerek yazılmasından ve Robert Jordan'ın idealist eşi Harriet'ın aşırı titizliğinden dolayı kitabın çıkması beklenenden daha fazla zaman alacakmış. Kitap için kararlaştırılan tarih, şu an için : 8 Ocak 2013

Kitabın ne zaman çıkacağına yayıncıları Tor ve editörleri Harriet'in karar verdiğini söyleyen Brandon, yazdığı bölümleri onlara gönderdiğini, bir tek bölümün bile günlerce okunduğunu ve değerlendirildiğini ardından uzun işlemler sonucunda onaylandığını da ekliyor. Aynı zamanda yazılan çizilen bölümlerin piyasaya ve diğer pazarlara göre eleştirilmesi gibi bir süreç de söz konusu.

Bir de Harriet’in serinin son kitabı olması sebebiyle aşırı titizlik gösterdiğini söyleyen Brandon; "Bana kalsa kitabı bu sonbaharda yayınlardım ama işler sadece benimle bitmiyor. Harriet ne zaman çıkacağına karar veriyor ve Geceyarısı Kuleleri’ni gerektiğinden erken çıkarttığımız için Harriet 6 ay boyunca dinlenmesine rağmen kendine gelemedi," şeklinde bir ifade kullanıyor.

Ayrıca kitabın –ingilizce kelimelerle- 360.000 kelimeden oluştuğunu ve bu sayının istenen miktardan yüzde 20 daha fazla olduğunu özellikle belirtmiş. Bu yüzden kitap üzerinde geçirilen sürede yüzde 20 uzamış ve geçtiğimiz Aralık ayında kitabın genel bir müsveddesini onlara göndermesi gerekirken, Harriet’in çok titiz davranması sonucu kitabın yalnızca ilk bölümünü yollayabilmiş.

Brandon Sanderson da kitabın bu sonbaharda çıkacağını tahmin ederken Harriet’ten 8 Ocak 2013 tarihini duyduğunda çok şaşırmış. Bu süre içinde Harriet kitabı düzenleyebilmek için daha fazla zaman kazanmış olacak.

Her şeye rağmen günde 16 saatlik bir çalışma sürdüren Brandon Sanderson ve ekibi son hızla çalışmakta ve serinin son kitabı A Memory of Light’ı olabilecek en güzel şekilde okuyuculara sunmak için ellerinden geleni yapmaktalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...