11 Mart 2012 Pazar

Zombie Dice 2


Zombiler; çizgi romanlar, sinema filmleri derken, son olarak da The Walking Dead isimli televizyon dizisiyle hayatımızı iyice ele geçirdi. Artık nereye baksak onlar var. Steve Jackson Games de zombilerden oluşan bu kültüre destek olmak için vakit kaybetmemiş olacak ki; 2010 senesi Nisan ayında masalarımızı işgal eden ilk Zombie Dice oyununu, yenilenmiş ve daha ölü bir şekilde tekrar sunuyor: Zombie Dice 2

Roll the dice. Eat the brains. Don't get shotgunned!
Evet oyunun mottosu bu.


İçindekiler

3 adet zar
1 Kural Kağıdı

Genel Bilgiler

Oyuncu Sayısı: 2+
Oynanış Süresi: 10+ Dakika
Yaş Sınırı: 10 ve üzeri


Oynanış

İlk oyunun ana teması şuydu: Her oyuncu sırası geldiğinde 3 adet zar atıyordu. Farklı yüzlerde farklı semboller olan bu zarlarda amaç sürekli olarak "Beyin" olan tarafı getirmek, olabildiğince çok beyin yiyip ortalıktan kaybolmaktı. Yoksa 3 vuruşta ölebilirdiniz.

Her zaman için çıkan takip oyunlarında kurallar eskisine nazaran daha kafa karıştırıcı olabiliyordu. Ancak Zombie Dice 2, bu tarz karışıklardan kaçınarak oldukça anlaşılabilir, pratik eklentiler yapıyor. Yeni oyunda oyuncuya seçilebilir "sinema temalı" karakterler sunuluyor. Her karakterin kendi zar takımı ve özellikleri bulunmakta. Bu temanın ismi "Büyük Yazlık Aksiyon Filmi"

İlki Hunk. Önceki oyuna nazaran daha tehlikeli bir oyun zarı bulunmakta. Zarda, 2 normal pompalı tüfek atışı ve ultra-ölümcül tüfek atışı bulunmakta. Böylesi büyük eksinin getirisi de tabi ki daha büyük olacaktır. Tek beyinli yüz yerine 2 beyinli yüzü bulunuyor.

İkinci karakter Hottie, ortalama tehlike düzeyinde bulunan iki adet zar tutuyor. 2 tane silahı bulunmakta ancak beyin yerine ayak sembolü bulunuyor. Bu yüz geldiğinde zarını tekrar atabiliyor. Ateş edilip ölmektense yeni bir şans tanımak daha iyi elbette.

Bu iki zar standart sarı zar yerine ekleniyor. Buradaki ufak karmaşa ise Hunk veya Hottie zarlarında beyin atarsanız, diğer karakterden gelecek olan ateş şansı ile partnerini kurtarabiliyor, attığını zar havuzuna döndürebiliyor. İlk sinema temasında bulunan karakterler bunlar. Zombie Dice 2 ile birlikte "Santa Claus Zombilerle tanışıyor" teması ekleniyor.

Bu temayla birlikte yeşil zarların yerini özel Santa Claus zarı alıyor. Bir beyin, bir pompalı tüfek, bir yürüme yüzleri bulunmakta. Diğer 3 yüz ise yeni oyuna ait özel semboller taşımakta.

Bu sembollerden ilki daha önce bahsettiğimiz çift beyin kazanma. Diğeri ise enerji içeceği. Bu özel yüz geldiğinde tüm ayakizleri beyin olarak kabul ediliyor. Son olarak kask yüzüne geldiğimizde, zombimiz dört atış sonrası ölüyor.

Eğer oyuncu tüm zarları kullanıp, iki oyunu bir arada denemek isterse buna "Hemen çekilmiş Devam Bölümü" deniliyor. Bu durumda her karakter için kurallar kabul edilmiş oluyor.

Bu açıklamalar biraz kafa karıştırıcı olsa da, ilerleyen oyun sürecinde kendi kurallarınızı yaratıp daha da eğlenceli bir hale getirebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...