8 Mart 2012 Perşembe

VAMPIRE KNIGHT – VAMPIRE KNIGHT GUILTY

Yıllardır izlediğim alışılagelmiş olgun, kana susamış, yarasaya dönüşebilen, vahşi vampir profilinden çok uzak yeni jenerasyon vampirler.  Genç (hatta liseli), baş döndürücü güzellikleriyle çok daha duygusal, insancıl ve romantik. Vahşi bir canavardan çok tam bir Romeo ya da Juliet kıvamındalar.

Vampire Knight serisi de bunlardan biri. 2008 yılının nisan ve mayıs aylarında, 2 sezon boyunca toplam 26 bölüm yayınlanan seri büyük ilgi uyandırmıştı. Hala devam etmekte olan mangası ise 3. sezon için umut etmemizi sağlıyor.

" -Çok soğuk... Apak kar. Niye çok beyaz? Bu kar da ne? Bu... kırmızı olmamalı. Öyleyse bütün bu kırmızılıklar... nereden geliyor?"

Anime, Kaname Kuran’ın bir kış gecesi 5 yaşındaki Yuuki’yi vahşi bir vampirin saldırısından kurtarıp Cross Akademisi müdürü Kaien Cross’a emanet etmesiyle başlar ve 10 yıl sonrasından devam eder. Bu süre zarfında Yuuki, Kaien Cross tarafından evlat edinilmiş ve büyütülmüştür. Yuuki’nin geçmişiyle ilgili hatırladığı tek sahne o gecedir ve hatırlayamadığı geçmişinde aslında büyük bir sır saklıdır.
Cross Akademisi iki ayrı öğrenci grubuna sahip özel bir akademidir. İnsanlardan oluşan gündüz sınıfı ve vampirlerden oluşan gece sınıfı. Gerçeği bilen Yuuki ve çocukluk arkadaşı Zero Kiryuu  gündüz sınıfına muhafızlık yapmaktadır. Kaname Kuran ise gece sınıfının lideri ve aynı zamanda varolan bütün vampirlerin lordudur. Yuuki’ye karşı farklı bir ilgisi bulunan Kaname, Zero’dan pek hoşlanmamaktadır.

Akıllara zarar çizimi sayesinde yeni bir ilgi alanı kazanmama neden olan ve bana anime dünyasının kapılarını sonsuza denk aralayan Matsuri HİNO’ya sonsuz teşekkürü bir borç bilirim. Vampire Knight serisini hiçbir vampir yapımıyla kıyaslamadan listemin en başına oturttum bu yüzden.. Benim için  ilk olduğundan mıdır bilemiyorum ama kusursuz gibi geliyor, öyle ki kabullenemeyeceğim durumları bile göz ardı ediyor, ikna oluyor, sineye çekiyorum.

Yuuki Cross favori karakterlerimden, hele o “Vanpaia” deyişi yok mu? Sempati kraliçesi seçtim Yuukiciğimi. Salaklık derecesinde fedakar oluşu da gözüme batmıyor değil ama güçlü duruşuyla affettiriyor kendini. Birazcıkta olsun fedakar olmalı insan ama bu kızın kendini arkadaşlık adına Zero’ya kullandırışı beni perişan ediyor. O’nu kurtaran Kaname Kuran’a karşı hislerini uzun bir süre belli etmese de sonunda kendini ele veriyor. Yine de Zero’ya olan aşırı düşkünlüğü kafanızı karıştırmaya yetecek kadar kuvvetli. Vampire Knight Guilty’de ortaya çıkan sır Yuuki’nin o güne kadar alışık olduğu her şeyi alt üst edip onu yepyeni bir hayata sürükleyecek. Acaba bu sır ne? Merak edenleri anime başına alalım.

 " -Eğer Kaname-sama içinse, herhangi bir şey yapmaya hazırım!"

Kaname Kuran, karizmatik, yakışıklı, hassas, nazik, sabırlı, lider, aşık ve vampir. Vampir deyince gözünüz korkmasın, vampirlerin insanlara zarar vermemesi için en sıkı çalışanlardan biri o. Yuuki’yi kurtarıp animenin başında bütün sempatiyi üzerine topuyor zaten, devamında da inanılmaz özverili ve şefkatli yaklaşımlarıyla Yuuki için her şey olmaya aday profili çiziyor. Seyircide bunu istiyor. Ezeli rakibi Zero Kiryuu’dan hiç hazzetmese de (Yuuki’ye olan yakınlığından dolayı) Yuuki’yi koruduğu için ve ilerdeki planları için en uygun kişi olduğundan yaptıklarını sineye çekiyor. Safkan olduğundan Cross Akademisindeki diğer vampirlerin de lordu oluyor kendisi. Lord ünvanının bu kadar yakıştığı başka bi vampir daha göremezsiniz dikkatli bakın. Evet evet yakaladınız ben Kaname’ciyim. Yuuki’ye olan aşırı düşkünlüğü eşi benzeri görülmemiş bir aşktan daha ziyade geçmişlerindeki sırdan da kaynaklanıyor. Biliyorum bu sırrı herkes çok merak ediyor ama izlemeden öğrenemezsiniz.
                                               "I'll also show you a sweet dream next night" 
Zero Kiryuu, şimdiye kadar bir çok kez adını zikrettiğimiz bu olmasa da olur karakter, çocuk yaşta ailesinin uğradığı vampir saldırısından sağ kurtulup Cross Akademisine getirilir. Yuuki ile çok yakın arkadaş olup gizliden gizliye ona aşıktır. Zero’da aslında Kaname kadar çekici bir karakter olmasına rağmen bencil, asi ve agresiftir. Vampirlerden nefret eder (e haksız sayılmaz) ama çocukken uğradığı saldırıda safkan bir vampir tarafından ısırılmıştır ve yavaş yavaş nefret ettiği o varlığa dönüşmektedir. Genel olarak Zero’nun asi karakterini ve bencilliğini tetikleyen neden budur zaten. Benim anti-patimi kazanmasının tek nedeni ise Yuuki’ye karşı gösterdiği bencil davranışlardır. 

Bir çok farklı karakteri barındıran animenin sadece ana karakterlerini tanıtmak istedim. Gece sınıfında bulunan vampirlerin doğaüstü güçleri vardır. İnsan kanı yerine suda çözünen bir tür hap kullanmaktadırlar. Gündüz sınıfı öğrencileri gece sınıfındakilere hayran olup değişim sırasında Yuuki ve Zero’yu zor durumlara sokmaktadırlar.

Shoujo tarzı bir anime olmasına rağmen aksiyon içeriğiyle de erkek izleyicilerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Her bölümünü ayrı bir heyecanla izleyeceğiniz animenin dramatik sahneleri de bir o kadar etkileyicidir. Opening ve endingleriyle de kalitesini belli eden animede benim favorim Stil Doll isimli birinci ending parçasıdır.


Hala izlemediyseniz eğer kendinizi bu zevkten daha fazla mahrum etmeyin ve izleyin derim. Vampire Knight serisiz anime arşivi olmaz. İyi seyirler…  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...