8 Mart 2012 Perşembe

Son Zamanların En İyi 7 Fantastik Film Yönetmeni

"Son Zamanların En İyi Fantastik Film Yönetmeni"
Adlı Anketimizin Sonuçlarını Görmek İsterseniz
Buraya Tıklayınız
Peter Jackson :
Jackson'u tanımlamak için sadece iki kelime yeterlidir. "Yüzüklerin Efendisi". Jackson, sinemada fantastik kurgunun nasıl olması gerektiğini göstermiştir seyircilere. Ayrıca son zamanların en çok beklenen filmi olan The Hobbit'in yönetmenliğini de yapmıştır.


Tim Burton :
Sinema ve fantastik denilince akla gelen ilk isim Tim Burton'dır.  Alice in Wonderland, eski Batman serileri, Beter Böcek, Charlie'nin Çikolata Fabrikası onun filmlerinden sadece birkaçı. Filmlerindeki gotik havasıyla izleyicisini çeken yönetmen daha birçok filme imzasını atacak kadar yeteneğini sergilemektedir.

Andrew Adamson :
Narnia Günlükleri ve Shrek serisinin yapımcısı ve yönetmeni, gençlere hitap eden görsellikleriyle dikkat çekmektedir. Her ne kadar  genç yapımı olsa da, filmlerinde yeri gelince ortaya çıkan şiddet görüntüleriyle de sevenlerini tatmin etmektedir.

Zack Snyder :
300 Spartalı, Watchman, Suckerpunch gibi görselliğin doruk noktasına ulaşmış filmlere imza atan Snyder, bütün filmlerinde izleyicisini koltuğuna nasıl çivilemesi gerektiğini iyi bilmektedir. Son zamanların en iyi grafiklerini kullanan yönetmenin yeni filmleri hayranları tarafından sabırsızlıkla beklenmekte. (Benim gibi)

Gore Verbinski :
Karayip Korsanları ve Rango'nun dahi yönetmeni. Dünya tarihinin şimdiye kadarki en pahalı filmlerine imza atmış bir üstat. Onsuz bir sinema düşünülemez belki de. Baş rolde Johnny Depp'in oynayacağı ve 2013 yılında sinema severlerle buluşacağı tahmin edilen The Lone Ranger filmini de sabırsızlıkla bekliyoruz.

Guillermo del Toro :
Blade 2, Hellboy, Panin Labirenti filmlerinin yönetmenliği dışında birçok animasyon filminin yapımcılığını üstlenmiştir. Ayrıca beklenen The Hobbit filmlerinin senaryosunun uyarlanmasında rol oynamıştır.

Chris Columbus :
Harry Potter ve Sırlar Odası, Harry Potter ve Felsefe Taşı, Şimşek hırsızı filmlerinin yönetmenliğinin yanı sıra, Müzede Bir Gece serisi ve Fantastik Dörtlü filmlerinin de yapımcılığını üstlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...