7 Mart 2012 Çarşamba

Son Zamanların En İyi 5 Bilim Kurgu Filmi Yönetmeni

"Son Zamanların En İyi Bilim Kurgu Filmi Yönetmeni"
Adlı anketimizin sonuçlarını görmek isterseniz
Buraya Tıklayınız

George Lucas :
Yıldız Savaşları serisinin yönetmeni George Lucas, sadece bu seriyle bile en iyi bilim kurgu yönetmenleri arasında yerini almaktadır. Zamanının çok ötesinde olan Yıldız Savaşları serisinin ilk filmiyle milyonlarca hayran kitlesine ulaştı.

Steven Spielberg :
Filmlerini izlemeyen yoktur sanırım. En bilindik filmlerini dahi saymaya başlasak liste uzar gider. (Jurassic Park 4 üzerinde çalışmakta olduğu için bunu belirtmek istedim sadece.) Steven Spielberg'i sinemada tek kelimeyle tanımlayabiliriz. "Bilim Kurgunun Üstadı."

James Cameron :
Aliens, Terminator ve Avatar'ın yönetmeni James Cameron her filmiyle sinema tarihinde bir devrim yaratmıştır. Bilim kurgunun dışında Titanic gibi dünya çapında büyük başarılara ulaşmış filmleriyle de göze çarpan yönetmen, birçokları tarafından Dünyanın En İyi Bilim Kurgu Yönetmeni olarak kabul görmektedir.

Andy ve Larry Wachowski Kardeşler :
En bilindik filmi Martix serisi olan yönetmen kardeşler ayrıca V for Vandetta'nın yapımcı ve uyarlamasını üstlenmiştir. Yaptıkları filmlerle yıllar boyunca konuşulan kardeşler, sinema tarihinde yep yeni sayfalar açmayı hedefleyen teknik ve kurgularla karşımıza çıkmaktadır.

Christopher Nolan :
Son zamanların en çok sevilen bilim kurgu filmi İnception'nun yapımcılığını, yazarlığını ve yönetmenliğini yapan Nolan, yeni Batman serisiyle de sinema severlerin karşısına çıktı. Prestige, Momento, Insomnia gibi filmlerede imzasını atan yönetmenin her filmi izlenmeye değer bir kalite sergilemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...