29 Şubat 2012 Çarşamba

Elenium

David Eddings'in eleştirilmeyen bir şey bırakmadığı fantastik roman üçlemesi. Sadece dini inançları değil, ideolojileri de eleştirmiştir. Hikayede büyücülerin (rahip ve rahibeler) büyülerini yaparken tanrılarından dilemesi de farklı bir tat olmuştur.

Pandion Şövalyeleri olan Sör Sparhawk, Kalten ve Berit, Sparhawk'ın silahtarı Kurik, Cyrinic Şövalyesi Sör Bevier, Alcione Şövalyesi Tynian, dev Genidian Şövalyesi Ulath ve Sytricum başrahibesi Sephrenia'nın, Kraliçe Ehlana'yı ölümcül hastalığından kurtarmak için tek çare olan taşın "bhelliom" peşinden ordan oraya koşturmalarını konu alır.

Bu üçlemeyi ve devamı niteliğindeki Tamuli üçlemesi okumadan önce özellikle LOTR başta olmak üzere Silmarillion ve Dragonlance okunmuşsa insanda deja vu hissi uyandırabilir. Ayrıca bölge ve dini inançlar hakkında verilen tasvirler bahsedilen bölgenin dini hakkında çıkarımlar yaptırabilir.

"Sora sora bağdat bulunur" deyişini değiştirip "sora sora bhelliom bulunur" şeklinde tasvir edebilirsiniz bu üçlemeyi okuduktan sonra... Sormadık insan bırakmıyorlar da koca Eosia kıtasında. :)

Göz yuvarlayıp Eleneler ve nazik ol demek de tikiniz olabilir. Dikkat! :)

Üçlemenin içinde bulunan kitaplar;
1- Elmas Taht
2- Yakut Şövalye
3- Safir Gül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...