29 Şubat 2012 Çarşamba

David Eddings

7 Temmuz 1931'de Spokane, Washington'da doğan Eddings, Seattle'in kuzeyinde, Puget Sound bölgesinde büyüdü. 1954 yılında Portland, Oregon, Reed College'de edebiyat eğitimi görmüş, 1961 yılında Washington Üniversitesi'nde masterını tamamlamıştır. Yazar olmadan önce Amerikan Ordusu ve Boeing'de görev aldı. Market tezgâhtarlığı, İngilizce öğretmenliği gibi çeşitli işler yaparak Amerika Birleşik Devletleri'nin pek çok yerinde yaşadı. 1973 yılında yayınlanan ilk romanı High Hunt, çağdaş bir macera romanıydı. Fantazi alanı herzaman onun ilgisini çekmişti ve The Belgariad beşlemesiyle fantastik edebiyata yöneldi. Ardından gelen The Malloreon beşlemesiyle adını iyice duyurdu.

David Eddings'in eşi Leigh Eddings birçok kitabında adı geçmeden yardımcı yazar olarak katkida bulunmuştur; son kitaplarında her iki yazarın da adı geçmektedir.

Kehanetin Oyuncağı, Büyücüler Kraliçesi, Sihirbazın Tuzağı, Büyülü Şato, Efsuncunun Son Oyunu isimli kitapları içinde barındıran Belgariad, Eddings'in ilk fantazi serisidir; Batının Muhafızları, Murgoların Kralı, Karanda'nın İfrit Kralı, Dashiva Büyücüsü, Kell Kâhinesi isimli kitapları içinde barındıran Malloreon ise onun devamıdır. Seri Garion, Polgara, Belgarath ve arkadaşlarının maceralarını anlatır.

Elmas Taht, Yakut Şövalye, Safir Gül isimli kitapları içinde barındıran Elenium ve Ateşten Kubbeler, Parıldayan İnsanlar, Saklı Şehir isimli kitapları içinde barındıran Tamuli serisi ise, Sparhawk ve arkadaşlarının maceralarını anlatır.

Eddings'lerin son fantazi serisi ise The Dreamers dörtlemesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...