23 Şubat 2012 Perşembe

Avatar Üçlemesi

1- KARANLIK VADİ

Yazar: Richard Awlinson
Özgün Adı: Shadowdale
Çeviren: Volkan Yazman
Kapak Resmi: Jeff Easley
Yayınevi: Arkabahçe Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 377

Tanrılar unutulmuş diyarlarda dolaşıyor.
Cennetten kovulmuş olan tanrılar, şimdi Tantras'dan uzaklardaki Waterdeep'e kadar dünyayı dolaşıyor, eski güçlerinin kudretine yeniden ulaşmaya çalışıyorlardı. Kötücül Bane, güç delisi Mystra ve gökyüzünün muhafızı Heml, aradıkları anahtarın kayıp Kader Tabletleri olduğunu biliyorlardı.
Ellerinde esrarengiz bir muska taşıyan dört kahraman, kendi geçmişlerinin karanlık noktalarından umutsuzca kaçarken kendilerini bu yüksek düzeyli güç çekişmesinin içinde kapana kısılmış buldular. Gözden düşmüş tanrılar ve onların hizmetçileri de peşlerindeydi.
Ancak dört kahraman için zaman azalıyordu ve Diyarlar için de.. Çaprazateşe yakalanan doğa, kendi adına isyana bnaşlamıştı: Garip, ölümcül yaratıklar yeryüzünde dolaşıyor, büyü bile kontrolden çıkarak öngörülemez sonuçlar yaratıyordu. Kahramanlar bilge Elminster'a ulaşmak zorundaydılar, zira tabletlerin sırrını bilebilecek tek ölümlü oydu.
Ve karanlık Vadi'de arayış başladı...


2- TANTRAS

Yazar: Richard Awlinson
Özgün Adı: Tantras
Çeviren: Volkan Yazman
Kapak Resmi: Clyde Caldwell
Yayınevi: Arkabahçe Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 290

Karanlık Vadi savaşında, vadileri hain Tanrı Bane'den kurtaran Midnight ve Adon, Elminster'i öldürdükleri gerekçesiyle idama mahkum edilirler.
Tanrıların Basamaklardan sürgün edilmesinden beri büyük güçler ve tabiat müthiş bir kaosun pençesine düşmüştür. Unutulmuş Diyarları düşmüş tanrılardan kurtaracak Kader Tableti'nin yerini sadece kahramanlar bilmektedir.
Kahramanlar kaçarlar. Ancak bu kez karşılarına, Kader Tabletleri'ni kendileri ele geçirmek için tuzaklar ve entrikalar düzen Bane'le suç ortağı Ölüm Tanrısı Myrkul çıkar. Böylece her an ölümcül katiller, kabus yaratıklar ve esrarengiz, doğaüstü olaylarla köşe kapmaca oynayacakları amansız bir yolculuğa koyulurlar.
En korkunç tehlikeyse hiç beklenmedik bir anda gelir; Midnight'ın arkadaşlarından biri, hain Tanrı Bane ve Zhentil Kalesi'nin karanlık güçleriyle işbirliğine girişmiştir...


3- DERİNSU

Yazar: Richard Awlinson
Özgün Adı:Waterdeep
Çeviren: Volkan Yazman
Kapak Resmi: Clyde Caldwell
Yayınevi: Arkabahçe Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 286

Yeni Tanrılar kimler olacak?
Nifak Tanrısı, Tantras'a yaptığı saldırı sırasında yok edilmiş, bu sırada ise Midnight ve yandaşları ilk Kader Tabletini tanrıları eski şanına kavuşturacak ve Diyarları gözden düşen tanrıların öfkesinden kurtaracak olan iki büyülü nesneden birini ele geçirmiştir. Buna rağmen arayışlarını sonlandırabilmek için kahramanların, Harikalar Şehri Derinsu'ya ulaşmaları, hatta Ölüler Diyarı'ndan geçmeleri gerekmektedir. Fakat hem Cyric hem de Ölüm Tanrısı Myrkul, Kader Tabletleri'ni kendi karanlık emelleri için istemektedir ve Midnight'i ele geçirmek için ellerinden geleni yapacaklardır, hem de Diyarlar'ı yok etme pahasına...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...