23 Şubat 2012 Perşembe

Zaman Çarkı Serisi

1- DÜNYANIN GÖZÜ

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: The Eye of the World
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 817

Zaman çarkı döner ve çağlar gelir gider olmuş olan, olacak olan ve olmakta olan her an gölgenin altında ezilebilir, bırakın ejder bir kez daha zamanın rüzgarına binsin..İyinin ve kötünün sonsuz bir savaşa tutuştuğu, ışığın ve gölgenin dünyası; Zaman Çarkı’nın dünyası… Bugüne dek yazılmış en görkemli fantastik kahramanlık öyküsü…Zaman Çarkı döner ve çağlar gelip geçer; ardında efsaneye dönüşen anılar bırakır. Efsaneler solup söylenceye döner; söylencelerse, ortaya çıkmalarını sağlayan çağ geri geldiğinde çoktan unutulmuş olurlar. Üçüncü Çağ’da, kehanetler çağında, Dünya ve Zaman dengede durduğunda, puslu dağlarda bir rüzgar eser…
Kehanetlerin gerçekleşeceği zamandır bu. Zaman Çarkı, Çağların Deseni’nde bir ağ örmektedir; Dünya’ya dolanan bir ağ.
Dünyanın gözü kör edildiğinde, zamanın kendisinin bile ölebileceği bir zaman…


2- BÜYÜK AV

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: The Great Hunt
Çeviren: Gamze Sarı
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 776

Terkedilmişler serbesttir. Valere Borusu bulunur ve Ölüler düşsüz uykularından uyanmaya başlarlar. Kehanetler gerçekleşmektedir…
Aes Sedailerin, Yeniden Doğan Ejder ilan ettiği Rand ak’Thor ise kaderinden ümitsizce kaçmaya çalışmaktadır.
Ancak bu kaçışın sonsuza dek sürmesi mümkün değildir.
Gücü her geçen gün artmakta olan Karanlık Varlık, kadim zindanından kaçkmak, Çark’ı kırmak, Zaman’a bir son vermek ve Desen’in dokusunu parçalamak için uğraş vermektedir.
Ve Desen, Ejder’in ortaya çıkmasını talep eder.


3- YENİDOĞAN EJDER

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: The Dragon Reborn
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 692

İyinin ve kötünün sonsuz bir savaşa tutuştuğu, ışığın ve gölgenin dünyası; Zaman Çarkı'nın dünyası...
Bugüne dek yazılmış en görkemli fantastik kahramanlık öyküsü...
Zaman çarkı döner
Ve çağlar gelir gider
Olmuş olan, olacak olan
Ve olmakta olan
Her an gölgenin altında ezilebilir.
Bırakın Ejder bir kez daha zamanın rüzgarlarına binsin.


4- GÖLGE YÜKSELİYOR

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: The Shadow Rising
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 1048

Efsanelerin alınamaz kalesi Tear Taşı düşmüştür. Ejderin çocukları kehanetin çağrısıyla kalkar ve Işık?ın yardımına koşarlar. Callandor ?Kılıç Olmayan Kılıç? Rand al?Thor?un, Yenidendoğan Ejder ilan edilen adamın elindedir.
Ama gölgeler uzamaya devam etmekte, Terkedilmişler güçlenmeyi sürdürmektedir. Onlarla savaşacak olan, Rand Gerçek Kaynak?ın ?Karanlık Varlık tarafından yozlaştırılan gücün, erkekleri deliliğe süren, dünyayı kurtarabilecek ya da lanetleyebilecek gücün? eril yarısına hakim olmak zorundadır.


5- GÖĞÜN ATEŞLERİ

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: The Fires of Hevaen
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 1048

İyinin ve kötünün sonsuz bir savaşa tutuştuğu, ışığın ve gölgenin dünyası; Zaman Çarkı’nın dünyası…
“Zaman Çarkı döner, Çağlar gelir ve geçer, efsaneleşen anılar bırakır. Efsaneler solarak mit olur ve onları doğuran çağ yeniden geldiğinde mitler bile unutulur. Bir Çağ’da, kimilerine göre Üçüncü Çağ’da, henüz gelmemiş, çoktan geçip gitmiş bir Çağ’da, Puslu Dağlar’da bir rüzgar yükseldi. Rüzgar başlangıç değildi. Zaman Çarkı dönerken ne başlangıçlar, ne de bitişler vardır…”


6- KAOS LORDU

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: Lord of Chaos
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 1046

Rand al’Thor yönlendirebilen erkekleri topluyor. Efsanevi, erkek Aes Sedailer geri mi dönecek?
Aes Sedai hizipleri Yenidendoğan Ejder üzerinde güçlerini deniyorlar.
Rand al’Thor çekiç ile örs arasından sağlam kurtulabilecek mi?
Salidar Aes Sedaileri yeni önderlerini seçiyor. Yeni Amyrlin, Aes Sedaileri Son Savaş’a hazırlayabilecek mi?
Mühürler zayıflıyor. Şafakla Gelen hazır olana dek dayanacaklar mı?
Robert Jordan, ‘Kaos Lordu’nda, beklenmedik olaylar ve sürprizlerle okuyucuyu yakalamayı yine başarıyor.


7- KILIÇTAN TAC

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: A Crown of Swords
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 896

Zaman Çarkı Serisi Büyük Bir Heyecanla Devam Ediyor…
Elayne ve Aviendha, Ebou Dar’da, Karanlık Varlık’ın hava koşulları üzerindeki etkisini yok edebilecek Rüzgarlar Çanağı’nı arıyor. Mat eski dostlarına yardımcı olmak için, kendi bildiği şekilde çabalamaya devam ediyor.
Rand’ın hedefi, Illian’a çöreklenmiş olan Sammael. Bir yandan aklını kaybetmediğine kendini ikna etmeye çalışırken, diğer yandan Yenidendoğan Ejder olarak görevlerini yerine getirmeye çalışıyor.
Min’in görüleri, karanlığa karşı savaşta Gölge’nin baskın çıktığını söylüyor. Moiraine’in yardımı olmadan savaş kazanılabilir mi?
Eski dostların kaybedilmesi, yeni dostların kazanılmasıyla sürmekte olan bir savaş bu.


8- HANÇER YOLU

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: The Path of Daggers
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 691

Rand her şeyini kaybetmenin eşiğinde; bir yandan da etrafinda dönen entrikalarla başa çıkmaya çalışıyor ve Seanchan’a meydan okuyor.
Egwene, nihayet Tar Valon ve Elaida ile kaçınılmaz karşılaşmaya adım adım yaklaşırken gerçek Amyrlin olarak yerini yavaş yavaş sağlamlaştırıyor. Nynaeve, Elayne ve peşlerindeki Seanchan ise Aslan Tahtı’na doğru yol almaktalar..


9- KIŞIN YÜREĞİ

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: Winter’s Heart
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 695

Zaman Çarkı Serisi Büyük Bir Heyecanla Devam Ediyor…
Aes Sedailerin bölündüğü yetmiyormuş gibi, Beyaz Kule’de de Elaida’nın hükmünden kuşku duyanlar çoğalmaktadır.
Asilerin Amyrlin Makamı olan Egwene Aes Sedaileri üzerinde hükümranlık kurmaya çalışmaktadır. Elayne Aslan Tahtı’na resmi olarak oturmak için ilk adımları atar. Seanchanlar fetihlerine şehir şehir, ülke ülke devam etmektedirler. Her yerde Kara Aes Sedailer, Karanlıkdostu Asha’manlar gizlidir. Kaos ve dehşet yeryüzünü sararken Rand bu Çağ’ın bilgisini koruyacak tohumlar ekmeye çalışır.
Kimin dost, kimin düşman olduğu bilinmeyen, Karanlık ile Işık arasındaki bu savaşta bu sefer kimin galip geleceğini görmek için soluklar tutulmuştur.


10- ALACAKARANLIK KAVŞAĞI

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: Crossroads of Twilight
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 792

Zaman Çarkı Serisi Büyük Bir Heyecanla Devam Ediyor…
Rand, Nynaeve’in yardımıyla Gerçek Kaynak’ın eril yarısını temizlerken Zaman Çarkı dünyasında işler gittikçe karışıyor. Afetsınırı korumasız kaldı, Sınırboyu lord ve leydileri güneyde. Karakule’de, Logain ile Mazrim Taim arasındaki ayrım gittikçe daha belirgin oluyor. Rand Taim’e daha ne kadar güvenebilecek? Gawyn Egwene’in aşkı ile Beyaz Kule’nin talepleri arasında kaldı. Seçimi kaderini belirleyecek. Elayne’in taht üzerindeki hak iddiası hâlâ yeterince kuvvetli değil, üstelik Gölge entrikalarına onu da kattı. Masema Seanchanlarla ne iş çeviriyor?
Mat Cauthon Seanchanlardan kaçıyor. Perrin Altıngöz karısını kurtarmak için Shaidoları kovalıyor. Hem Caemlyn, hem Tar Valon kuşatılmış halde ve savaş hâlâ başlamadı. Rand al’Thor gözlerden uzakta, ittifakını güçlendirmenin yolunu arıyor. Dünyanın kaderi Alacakaranlık Kavşağı’nda. Gelecekte insanlığı ışıklı mı bekliyor, gölge mi, belli değil. Basit savaş yoktur. Bilinen evrenin tamamını ele geçirmek için verilen savaşın kargaşasını ancak Robert Jordan’ın yeteneği idare edebilirdi.


11- DÜŞ HANÇERİ

Yazar: Robert Jordan
Özgün Adı: Knife of Dreams
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 960

Tarmon Gai’don gittikçe yaklaşırken, Zaman Çarkı dünyasında taraflar netleşmeye başlıyor. Perrin, karısının Shaidoların ellerinden kurtarmak için plan yaparken, Faile de kendi kaçısını planlamaya çalışıyor. Mat, evlenmeye yazgılı olduğu Tuon hakkındaki duygularından emin olmaya çalışırken, Tuon’u kendi halkından kurtarması gerekecek. Egwene savaşı hem Gölge’ye, hem Andor ahtında gözü olanlara karşı. Rand al’Thor ise Işık’ın güçlerini Gölge’ye karşı birleştirmeye çalışıyor.
Robert Jordan’ın destanı sonuna yaklaşırken, dünya nefesini tutmuş Son Savaş’ı bekliyor.


12- FIRTINA TOPLANIYOR

Yazar: Robert Jordan, Brandon Sanderson
Özgün Adı: The Gathering Storm
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 944

Renald Fanwar evinin verandasında oturmuş, iki sene önce torununun onun için karameşeden yaptığı sağlam sandalyeyi ısıtmaktaydı. Renald kuzeye bakıyordu.
Siyah-gümüş bulutlara.
Daha önce hiç böylesini görmemişti. Tüm kuzey ufkunu, gökyüzünün yükseklerine kadar kaplamışlardı. Kurşuni değildiler. Siyah ve gümüş rengiydiler. Gece yarısı bir yeraltı kilerinin olduğu kadar karanlık, gürleyen fırtına başları. Aralarında çarpıcı gümüş ışıklar parlıyordu; hiç ses çıkarmayan şimşekler.
Hava yoğundu. Toz ve kir kokularıyla yoğun. Kuru yaprakların ve yağmayı reddeden yağmurun kokularıyla. Bahar gelmişti. Ama ekinleri büyümemişti. Tek bir filiz bile başını toprağın üzerine çıkarmaya cesaret edememişti.
Tahtaları gıcırdatarak yavaşça sandalyesinden kalktı; sandalye arkasında yavaşça sallandı. Renald verandanın kenarına yürüdü. Sönmüş olmasına rağmen piposunu kemirdi. Onu tekrar yakmakla uğraşamazdı. O bulutlar onu büyülemişti. Öyle siyahtılar ki. Tıpkı bir çalılık yangınının dumanı gibi, ama hiçbir yangının dumanı o kadar yükseklere yığılmazdı. Hem, gümüş bulutlara ne demeli? Siyah bulutların arasında kabarıyorlardı. Tıpkı kurumla kaplanmış metalin yüzeyinde, cilalı çeliğin parladığı yerler gibi.


13- GECEYARISI KULELERİ

Yazar: Robert Jordan, Brandon Sanderson
Özgün Adı: Towers of Midnight
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 1000

Son yaklaşıyor…
Son Savaş başlamıştır. Karanlık Varlık’ın zindanındaki mühürler tek tek kırılmaktadır. Desen çözülmektedir ve Gölge’nin orduları Afet’ten çıkmaya başlamıştır.
Güneş, Üçüncü Çağ’ın üzerinde batmaktadır.
Perrin Aybara’nın bir süredir kaçmakta olduğu şeyler yeniden peşine düşmüştür: Beyazcüppeler, kurtlar ve lider olmanın getirdiği sorumluluklar… Aynı zamanda, görünmez bir düşman onun boynundaki ilmiği yavaş yavaş sıkmaktadır. Perrin’in bunca şeye üstün gelmesi için gereken ipuçlarını kurt hakkında gördüğü düşte araması ve içindeki kurda hakim olması gerekmektedir, yoksa aklını yitirecektir.
Bu sırada Matrim Cauthon kendini hayatının en zor mücadelesine hazırlamaktadır. Aelfinn ile Eelfinn onun aklını karıştırmış, onunla alay etmiş ve onu asılı bırakarak zihnine başka insanların anılarından parçalar koymuştur. Mat yaratıklarla olan bu son yüzleşmesinde her şeyin biteceğini ummuştur, fakat Çark’ın ne dokuyacağını bilmek elbette ki imkânsızdır. Çok yakında Yılanlar ve Tilkiler’le yeniden dans etmek zorunda kalacaktır. Beklemede olan Ghenjei Kulesi’nin sırları, uzun zaman önce kaybedilmiş bir dostun başına neler geldiğini ortaya çıkaracaktır.
Robert Jordan’ın çoksatan serisi Zaman Çarkı’nın bu son kitabında, Desen’in dokusunda cereyan eden dramatik ve çetin gelişmelere şahit olacaksınız…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...