8 Mayıs 2012 Salı

Gelecek Bilimkurgu Filmi Dedikoduları

Sinema sektörünün iyice hareketlenmesinden dolayı eski veya yeni birçok film yeninden çekiliyor veya seriye dönüştürülüyor. Sinemaya olan tutku, filmlerin daha çıkmadan yıllar önce söylentilere dönüşmesine neden oluyor. Biz de sizler için, ünlü yönetmenlerin üzerinde çalıştıkları filmlere ve çekileceği söylentisi olan yapımlara kısaca bir göz attık. Aralarında sizin de merak ettiğiniz bir film olabilir.

En iyi bilim kurgu yönetmenlerinden olan Steven Spielberg'in üzerinde çalıştığı filmler bile geleceğin bilim kurgu dünyasını fazlasıyla renklendirecek gibi. Bu filmlerin başında Yıldız Savaşları Serisi'nin dahi yönetmeni George Lucas'ın yazmış olduğu Indiana Jones 5 bulunmakta. Daha önceki Indiana Jones filmlerini de Steven Spielberg yönetmişti ve aradan geçen on yıllara rağmen bu filmler hala kendilerinden söz ettirmektedirler. En son çekilen Indiana Jones filmi olan "Indiana Jones Kristal Kurukafa Krallığı" filmi de eleştirilere rağmen yönetmenin yeteneklerini fazlasıyla göz önünde bulunduruyordu.

Steven Spielberg'in yapımcılığını üstlendiği ve merakla beklenen bir diğer filmi ise Jurassic Park 4 olsa gerek. Yönetmenliğini "Kaptan Amerika" ve "Jumanji" gibi harika filmlere imzasını atmış olan Joe Johnson yapacak. Jurrassic Park'ın ilk filmi bir efsaneye dönüşmüş olsa da, ardından çekilen diğer iki Jurassic Park filmi beklenen ilgiyi görememişti. 1993 yılında çekilmesine rağmen hala müthiş sayılabilecek efektlere sahip ve izleyenleri gerçek bir dinozor diyarında hissettiren ilk filmden bu yana neredeyse 20 yıl geçti. İlerleyen zaman ve gelişen teknolojiyi daha etkin kullanabilecek olan Joe Johnson'ın yeni Jurrassic Park filminde ne gibi bir görsel şölen ortaya çıkaracağı başka bir merak konusu.

Hazır Steven Spielberg ile konumuzu açmışken üzerinde çalıştığı diğer filmler olan Transformers'ın yeni filmi, Robopocalypse ve Real Steel 2 (Çelik Yumruklar 2) ismindeki bilim kurgu filmlerine de değinelim. Çelik Yumruklar filmin devamında yapımcılığı üstlenmiş olması ve filmin 2014 yılında vizyona girmesi beklenmesi dışında bir bilgi yok. Ancak 2013 yılında vizyona girmesi beklenen Robopocalypse filminin konusu, klişeye  dönüşmüş olan "İnsan - Robot" savaşını temel almakta. Yine de usta yönetmenin elinden çıkacak bu filmi merakla bekliyoruz.

Transformers için ise vizyon tarihi olarak 27 Haziran 2014 (Amerika'da) verilmiş durumda. Bunun dışında film ile ilgili ortaya çıkmış herhangi bir ayrıntı söz konusu değil.

Sinemanın bir diğer dahi yönetmeni ve yaptığı filmlerle devrim yaratan James Cameron'un Avatar filminin devamı yapılmakta. Seriye dönüşen Avatar'ın ikinci ve üçüncü filmleri aynı anda çekilmekte ve ikinci filmin 2015 yılında vizyona girmesi bekleniyor. İlk Avatar filmi için de uzun yıllar üzerinde çalışan Cameron'un bu çalışma sonucunda mükemmel bir film ile karşımıza çıktığını düşünürsek, 2015 yılında bizleri yine sinema koltuklarına çivileyecek harika bir yapımın geleceğine kesin gözle bakıyoruz. Cameron'un yaptığı açıklamada, kendisinin de Avatar'dan büyük beklentiler içinde olduğunu, "dördüncü filmi de yapabiliriz" demesiyle ortaya çıkıyor.

Cameron'un, üzerinde en çok konuşulan bir diğer filmi Terminor'ün de devamı çekileceği söylentiler arasında. Terminator 5 filminin yazarlığını James Cameron'un üstlenmesinin dışında filme dair başka bir açıklama bulunmamakta.

Zamanının en eğlenceli filmlerinden biri olan Hayalet Avcıları'nın da devam filmi çekileceği haberi yayılmış durumda. İlk iki filmin yönetmenliğini yapmış olan Ivan Reitman, Hayalet Avcıları 3 filminin yapımcılığını üstlendiği hakkında dedikodular söz konusu ancak film ile ilgili daha başka bir açıklamada bulunulmadı. Ancak devam filminde Bill Murray'ın yanında Anna Faris ve Ben Stiller gibi ünlü isimlerinde bulunacağına dair söylentiler söz konusu. 2012 yılında çıkacağı dedikodusu yayılan film üzerinde hala bir çalışma olmaması, filmin çıkış tarihi hakkında şüpheler uyandırmaya başladı.

Son olarak da Demir Adam 3 filminden bahsedelim. Artık dedikodu olmaktan çıkıp çekilmekte olduğu kesinleşti. Amerika'daki vizyon tarihi 3 Mayıs 2013 olarak verilen film şimdiden sabırsızlıkla bekleniyor. Ancak üçüncü filmin yönetmenliğini Cehennem Silahı serisinin yazarı olan Shane Black üstlendi. Hazır sözü açılmışken hayranlarına Cehennem Silahı 5 filminin de çekilebileceği dedikodusunu duyurarak yazımızı burada sonlandıralım...Hepinize Şimdiden İyi Seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...