17 Nisan 2012 Salı

Ruhban Serisi'nden Yeni Kitaplar!

İlk olarak Drizzt Do'Urden'in Maceraları Serisi'nin 4. kitabı Şafağa Geçit'te karşımıza çıkan ve Unutulmuş Diyarlar'ın en bilge karakterlerinden biri olan rahip Cadderly'nin hikayesinin anlatıldığı Ruhban Serisi'nin yeni kitapları kitapçı raflarında yerini aldı.

Daha önce iki kitabı Türkçe'ye çevrilen serinin; üçüncü ve dördüncü kitapları olan "Gece Maskeleri" ve "Düşen Kale" de Laika Yayıncılık tarafından yayınlandı. Serinin son kitabı olan "Kaos Laneti" ise yakında yayınlanacak.

Serinin yayınlanan kitapları ve kitapların künyeleri şöyle:


1- İLAHİ

Yazar: R.A. Salvatore
Özgün Adı: Canticle
Çeviren: Aylin Gürses
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 300
Kategori: Unutulmuş Diyarlar

Ulu Kütüphane’nin ilginç ve bilge kişiliği Cadderly, ilk macerasından sağ kurtulmayı başarabilmişti. Fakat kaos laneti, Trinity Kalesi’nin bölgesel ele geçirme planlarının sadece başlangıcıydı. Cadderly ve arkadaşları, yeni düşmanları, ucube yaratıklardan oluşan bir ordu ile karşı karşıya kalan Shilmista halkını korumak zorundaydılar.
Cadderly’nin güçlü yol arkadaşları bile onu yüzleşmesi gereken karakterlerden koruyamayacaklardı.




2- ORMANIN GÖLGELERİNDE

Yazar: R.A. Salvatore
Özgün Adı: In Sylvan Shadows
Çeviren: Eralp Ersoy
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 288
Kategori: Unutulmuş Diyarlar

Kar Tanesi Dağları’nın durgun yüksek noktalarında ozanlar, rahipler ve Ulu Kütüphane’nin diğer insanları için bir sera uzanır. Meslektaşları arasından sıyrılmış Cadderly adındaki genç ama bilge rahip; Ulu Kütüphane’yi tam bir kaosa sürükleyen lanetle karşı karşıya kalır.
Ulu Kütüphane’yi, kardeşlerini ve kendini kurtarmak için yeraltı mezarlarına giren Cadderly’yi zorlu bir sınav beklemektedir.




3- GECE MASKELERİ

Yazar: R.A. Salvatore
Özgün Adı: Night Masks
Çeviren: Cem Demirkan
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 256
Kategori: Unutulmuş Diyarlar

Kaos Laneti, Cadderly'nin ruhunu ve bedenini tehdit etmektedir. Genç ruhban, Carradoon'un karanlık sokaklarında şeytani laneti takip ederken Gece Maskeleri'nin suikastçıları da onun kokusunu alır. Hayalet olarak bilinen gizemli liderleri ya Cadderly'yi öldürecek ya da bunu denerken ölecektir.






4- DÜŞEN KALE

Yazar: R.A. Salvatore
Özgün Adı: The Fallen Fortress
Çeviren: Cem Demirkan
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 248
Kategori: Unutulmuş Diyarlar

Savaş sürüyor...
Caradoo ve Shilmista Ormanı'nın müşterek kuvvetleri, Ulu Kütüphane'nin alim rahibi Cadderly'nin önderliğinde, düşmanın Aballister'in sığınağı olan, Trinity Kalesi'ne yürüyor. Fakat bu yolculuk sırasında kökü geçmişte olan bambaşka bir görevi de yerine getirmesi gerekecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...