4 Nisan 2012 Çarşamba

GYO

Çevirisini bizzat kendimin yapmış olduğu bu anime filmi farklı konusuyla bu türü seven izleyicilerin dikkatlerini üzerine çekiyor.. Korku, bilim kurgu tarzındaki anime Junji Ito’nun  2001-2002 yıllarında 2 cilt olarak yayınlanan aynı adlı mangasından uyarlandı. Yönetmeliğini Takayuki Hirao’nun yaptığı anime tam olarak 15 Şubat 2012 tarihine gösterildi. GYO balık anlamına geliyor ve evet animenin baş kahramanları neredeyse balıklar..

Sawahara, Kaori arkadaşları Erika ve Aki ile mezuniyetlerini kutlamak için Okinawa Adasına geziye giderler.. Nişanlısı Tadashi’nin amcasının evinde kalan Kaori, Erika ve Aki evin kapısını açar açmaz çok pis bir kokuyla karşılaşırlar.. İçeri girdikten sonra evde tuhaf bir yaratıkla karşılaşırlar.. Bu yaratık 4 bacağı  olan bir balıktır.. Balığı öldürüp kurtulduklarını sanırlar fakat aksine bu her şeyin  başlangıcıdır.. Ertesi sabah haberler bütün Okinawa Adası’nın yürüyen balıklar tarafından işgal edildiğini söyler.. Kaori nişanlısını merak eder ve aniden Tokyo’ya dönmeye karar verir.. Geride bıraktığı Erika ve Aki’nin akıbetinden habersiz, dünyada sevdiği tek kişiyi bulmak için yola koyulur..  Kaori Tadashi’yi bulabilcek midir? Yürüyen balıkların arkasındaki gizem nedir? Bu yaratıklardan kurtulabilecek midir? Sorularınıza cevap arıyorsanız  buyrun sizi şöyle alalım…

Animede öyle uzun uzadıya anlatılacak bir karakter yok maalesef.. Yine de kısa kısa bahsetmek istiyorum..

Kaori, genç yaşta ailesini kaybetmiştir.. Tadashi ile nişanlıdır  ve mezuniyet töreninden sonra evlenmeyi planlamaktadırlar.. Animedeki en sağlam karakter kendisi olur.. İzleyince anlayacaksınız.. Tadashi’yi gerçek bir aşkla sevmektedir  (şimdi aşk ne alaka demeyin, anime aşkı da işliyor yani). Animedeki duygusal sahnelerin müsebbibi kendisinin aşkıdır efendim.. Ah Kaori ne kızsın bee…

Tadashi, bir kayıt stüdyosunda çalışmaktadır.. Kendisini pek sık görmesek te aslında önemli bir karakterdir anime için.. Hakkında bildiğimiz bir kaç şeyden biri de denizden korktuğudur(aslında önemsiz bir bilgi;)..

Bay Shirakawa, Tokyo’ya dönüşü sırasında uçakta Kaori ile tanışır.. Bir nedenden dolayı Tadashi’yi bulmasında Kaori’ye yardım etmek ister.. Bu macerada o’na eşlik eder.. Aslında Bay Shirakawa’nın Kaori’ye söylemedi bir nedeni vardır..

Erika,  birazdan daha fazla rahat davranışlarıyla dikkatleri çeken ve pek memnuniyetsiz bir karakterdir. Kendisinin animenin gelişimine katkısı büyük olsa da beni kendisine çekememiştir.. ‘Etme bulma dünyası’ örneklerindendir..

Aki,  sessiz sakin ve pasif bir kızdır.. Fazlasıyla bağımlı yapısından hiç hoşlanmadım ama zaten animede seyir halindeyken Aki’nin değişen karakterine de tanıklık edeceksiniz..

Profesor Koyanagi, Tadashi'nin amcası ve yürüyen balıklar hakkında araştırma yapan profesor oluyor kendisi.. Araştırma sırasında kayıplar vermiş olsa da yürüyen balıkların sırrını bize anlatan tek kişidir.. Biraz kaçık yapısıyla kendi yürüyen balığını icat eder..

Devam etmesi gereken bir anime. Sanırım yönetmende benimle aynı fikirde.. 2. Bölüm için sabırsızlanıyor değilim ama daha çok yeni olan GYO’nun devamı için biraz  beklememiz gerekiyor.. Aksiyon açısından zengin bir anime diyebilirim, hareketli sahneleri göz doyurucu.. İnsanda merak uyandırıyor ve bazen iğrenç diyebileceğimiz sahnelerle karşılaşabiliyoruz.. Korku ve bilim kurgu tarzı filmleri sevenler için ideal bir yapım kesinlikle izleyin derim..

İndirmek veya online izlemek için: GYO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...