23 Nisan 2012 Pazartesi

23 Nisan'da Çocuğunuza İzletebileceğiniz Animasyonlar

Bir çocuğu sevindirmenin en güzel yolu ona bir oyuncak almak veya seveceği bir çizgi filmi izletmekten geçer. Sizlere oyuncak alabileceğiniz alışveriş merkezlerini saymayacağımıza göre, çocuğunuza izletebileceğiniz harika animasyon filmlerden bahsedeceğiz.

Bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle, artık animasyonlar üç boyutlu çizimler ile hayat bulmakta. Ve görsellik bakımından her ne kadar çocuklara yönelik yapımlar olarak görülseler de içerik olarak yetişkinlerin bile gözlerini kırpmadan izleyecekleri filmlere dönüşmeleri çok uzun sürmedi. Tabi sitemizde bütün filmlere yer vermemiz olanaksız olduğundan, aralarından en iyilerini seçerek fikir edinmenizi sağlayacağız.

Lafı daha fazla uzatmadan sizlere ve aile yapınıza göre seçebileceğiniz animasyon filmleri sıralamaya başlasak iyi olacak.

Komedi
Belirtmemde yarar var ki, sonraki kategorilerin altındaki animasyonların hemen hemen hepsinde de komedi unsurları bulunmakta. Ancak bu başlıkta, tamamen komediye yönelik, konusu çok fazla ön planda olmayan animasyonları sizlerle paylaşacağız.

Arı Filmi:
Film hakkında açıklama yapmama gerek yok sanırım. Adından da anlaşılacağı gibi bir arı filmi… Cem Yılmaz’ın seslendirmesiyle çok daha harika bir animasyona dönüştüğünü söylemeliyim. Bu filmi tanımlamak için gerekli üç kelime ise komik, komik, komik… Hatta bence çocuğu yan odaya kilitleyin ki sizi sorular sorarak izlemenizden mahrum bırakmasın…

Çılgın Hırsız:
Ayı çalmak için (Ayı değil, Ay… Bildiğimiz büyük olanı yani…) kolları sıvayan çılgın hırsızımız, başındaki 3 küçük sorunla da uğraşması gerekecek. Çocuğunuz izlesin diyorsanız Türkçe dublajını alabilirsiniz. Ama gerçekten eğlenerek izlemek isterseniz, kesinlikle orijinal diliyle denemelisiniz. Yan oda boşta… Kilitleyin çocuğu… Dinleyin sözümü…

Gezegen 51:
Hep uzaylılar dünyayı istila etti. Peki ya dünyadan uzaylılara bir mekik gönderseydik ne olurdu? İndiği gezegende canlılığın olmadığını zanneden astronotun ve ona yardım eden uzaylının başından geçenleri çok seveceksiniz. 

Igor:
Dr. Frankenstein mi canavarı hayata getirdi? Yoksa onun yardımcısı Igor mu? Bir başka orijinal diliyle izlenmesi gereken animasyon daha. Türkiye’de ismi çok duyulmadığı için baştan savma bir seslendirme yapılmıştı ama emin olun orijinal diliyle izlediğinizde pişman olmayacaksınız.

Karmakarışık:
Rapunzel’in hikayesini hiç böyle izlememiştiniz. Başlarda çocukça bir animasyon izlenimi verse de, sonradan kendinizi kaptırıp zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz.
Madagaskar 1-2:
İlk filmi güzeldi. İkinci filmi muhteşemdi. Vahşi doğayı görmek için yola koyulan hayvanat bahçesi hayvanlarının başından geçenleri izlerken, ağzınız kulaklarınıza varabilir. Bu arada, Afrika’da penguen görürseniz hemen oradan uzaklaşın!!!

Sevimli Canavarlar:
Yatak odasındaki dolapların ardındaki canavarlar, çocukları korkutup onların çığlıklarını enerji olarak depolamaktadırlar. Ancak canavarlar çocukların ölümcül olduklarını düşünmektedirler ve asıl korkan onlardır. Canavar James'den korkmayan bir çocuk ile olayların gelişeceği bu animasyona çok güleceksiniz.


Hareketli
Arabalar 1- 2:
Yarışçı Şimşek McQueen’nin, hayatın gerçeklerini daha iyi öğrenmesine neden olacak güzel bir yarış animasyonu. Ama ikinci filmdeki Francesco, çocukların favori ismi haline geldi. Cem Yılmaz’ın seslendirmesiyle can bulan Francesco’yu gördüğünüzde, aklınızda şu soru belirebilir; Belki de Şimşek McQueen, kendini beğenmiş yapısından hiç vazgeçmemeliydi…

Çizmeli Kedi:
Charles Perrault’un eseri olan ve Shrek’in sempatik karakteri şeklinde karşımıza çıkan Çizmeli Kedi’nin kendine ait bu filminde, Humpty Dumpty ile birlikte altın kazı çalmak için çıktıkları serüveni gözlerinizi kırpmadan izleyeceksiniz.

Kung-fu Panda 1-2:
Ne kadar hareketli olabileceğini isminden fazlasıyla anlamışsınızdır. Po’nun kung-fu ustası olma hayallerinin peşinden giderken, tuhaf, tesadüfi ve komik olaylarını izledikçe çok eğleneceksiniz.

İnanılmaz Aile:
Bu ailenin bütün bireylerinin süper güçleri var. Ancak onlar normal bir hayat yaşamayı seçmişler. Peki süper güçlerini kullanmadan, normal bir aile gibi yaşamayı başarabilecekler mi? E o zaman hiç izlemeyin derdik… Aksiyon yanıyla birçok filme dahi taş çıkarabilecek bu animasyonu kaçırmayın.


Karanlık
Canavar Ev:
2006 en iyi animasyon Oscar ödülü adayı olan bu filmi izlerken başlarda burun kıvırabilirsiniz. Ama başladığınızda, ne zaman izleyip bitirdiğinizi anlamayacaksınız bile. Yaşayan Canavar Ev, önünden geçen çocukları yemek için sabırsızlanıyor…

Caroline:
Dileğinin gerçekleşmiş versiyonu gibi görülen, her şeyin mükemmel olduğu bir dünya keşfeden Caroline, bu dünyanın saklı gerçeklerini öğrenirken izleyenleri de merak içinde bırakacak.

Ölü Gelin:
Tim Burton’un yönettiği bu slow-motion animasyonda, Victor’un yanlışlıkla ölü gelin ile evlenmesinin sonuçlarını izleyeceksiniz. Tim Burton'ın karanlık dünyasının hakim olduğu bu animasyon, yönetmenin hayranları için biçilmiş kaftan.


Duygusal
9:
Dünyayı daha iyi bir düzene sokması için tasarlanan Yapay Zekanın tasarımcısı bilim adamı, ruhunu 9 kuklaya verir. Her bir kukla, onun kişiliğinde bir sembolü işaret etmektedir. 9 numaralı kararlı ve cesur kuklanın, yok olmuş dünyaya uyum sağlama süreci izlenmeye değer.
Yukarı Bak:
Pixar yapımı olmasından dolayı harika bir konuya sahip olduğunu öncelikle belirtmekte yarar var. Bu animasyondan sonra balonlar ile ev uçurmaya çalışanlar oldu… Yaşlı ve huysuz Carl’ın eşiyle görüldüğü sahneleri farklı şarkılarda montajlanarak sunanlar oldu… Çünkü film her haliyle izlenmeye değerdi…

Wall-E:
Duygusal robot Wall-E'nin, animasyon severlerin gönlünde yer etmesi hiç uzun sürmedi. Yalnızlık ve aşk başka kaç filmde bu kadar iyi yansıtılmıştı ki?

Oyuncak Hikayesi 3:
İlk iki filmi izlemediyseniz bile, üçüncü filmin sonuna doğru yinede yanınıza bir adet selpak bulundurun. Sahiplerinden ayrılmamak için ellerinden geleni yapan oyuncakların başından geçenleri çok seveceksiniz.


Macera
Tenten'in Maceraları:
Zeki muhabir Tenten bu sefer Haddock hazinesinin peşine düşmüş suçlulara hayatı dar ediyor. Son zamanların en iyi grafiklerini bulunduran animasyonun yönetmenliğini Steven Spielberg üstlendi.

El Dorado Yolu:
Altın şehir El Dorado'yu aramaya çıkan Tulio ve Miguel'in başından geçenler sizleri kah güldürecek, kah heyecanlandıracak... Klasik çizim görselliğiyle ön plana çıkan bu animasyonu kaçırmayın.

Shrek 1-2-3-4:
Bu kadar serisinin neden yapıldığının tek açıklaması var Shrek'in. Çünkü harika bir yapım. Her filminde gülmekten ağzınız kulaklarınıza varabilir. 

Buz Devri 1-2-3:
Yoksa hala izlemediniz mi? Boşuna mı eeen başa resmini koyduk???

Yazardan Öneriler
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?:
Hareketli, heyecanlı, eğlenceli ve eğitici. Büyük küçük herkesin seveceği çok güzel bir animasyon. Bu arada iki devam filmi çekildiğini de belirterek, gördüğü ilginin ne kadar çok olduğunu vurgulamak istiyorum. Her zaman korktuğumuz ve ön yargılı olduğumuz şeylere karşı, farklı yaklaşımlarla ne gibi sonuçlar elde edebileceğimizi gösteren bu animasyonu kaçırmayın. 

Köfte Yağmuru: (Cloudy With a Chance of Meetballs)
Orijinal seslendirmesiyle izlenince gayet güzel bir animasyon. Sardalye yemekten içi dışına çıkmış şehri kurtarmak için kolları sıvayan Cloudy, sakarlığı yüzünden her şeyi elini yüzüne bulaştırır. Ancak yaptığı sorunları düzeltmeyi de kendisi üstlenir...

Rango:
2011 Yılı yapımı ve neredeyse bütün animasyon ödüllerini almış bir animasyon olan Rango, kimlik çatışması yaşayan yalnız bir kertenkelenin hayatını konu alıyor. Birçok komedi ve western filmine taş çıkaran bu animasyonu izlemediyseniz, çok şey kaçırmışsınız demektir.

Aşçı Fare (Ratatouille):
Ön yargıların yıkılmasına yönelik bir başka animasyon. Pis, iğrenç olarak nitelendirdiğimiz farelerden biri, hayatınızda yiyip yiyebileceğiniz en güzel yemekleri yapabilseydi ne düşünürdünüz? Aşçı olmak isteyen fare Ramy'nin hikayesini izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...