21 Mart 2012 Çarşamba

Avatar: The Legend of Korra

Avatar: The Last Airbender (Avatar: Son Havabükücü) çizgi dizisinin devamı niteliğinde olan The Legend of Korra'nın yapımcılığını ve senaristliğini ilk seride olduğu gibi Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko üstlendi. Nickelodeon kanalında 14 Nisan'da yayınlanacağı açıklanan ve şu an için 2 sezon ve 26 bölüm olarak planlanan serinin konusuna değinmeden ilk serinin üzerinden şöyle bir geçelim...

Avatar: Son Havabükücü'de bildiğiniz üzere; dört farklı ulus konu edilmişti; Hava Gezginleri, Su Kabilesi, Toprak Krallığı ve Ateş Ulusu. Bu uluslardan biri olan Hava Gezginleri, Ateş Ulusu'nun saldırısında yok edilmişti. Tabi bir hava gezgini olan Avatar Aang hariç. Dizi de burdan yola çıkarak; asya etkileri taşıyan dövüş sanatları ve elementler etrafında dönen Avatar Aang ve arkadaşlarının, dünyayı acımasız Ateş Kralı'ndan kurtarmak için çıktıkları macerayı konu alıyordu.

İlk seriden bir comic book dosyasını Buradan indirebilirsiniz...



Şimdi gelelim The Legend of Korra serisine...

Avatar; dört ulus arasındaki dengeyi sağlayan ve kendi elementi haricinde diğer elementleri de bükebilen seçilmişlere verilen isimdir. Güney Su Kabilesi'nden Subükücü bir kız olan Korra da bu seride, ilk dizideki Aang'dan sonra gelen Avatar bedenidir. Korra; su, toprak ve ateşbükmede ustalaşmış fakat henüz havabükmede ustalaşmamıştır. Havabükmeyi Aang ve ilk dizideki subükücü Katara'nın oğlu, bir havabükme ustası Tenzin'den öğrenecektir. Bu yüzden bükücü olan ve olmayan her ulustan insanın birlikte yaşadığı Cumhuriyet Şehri'ne gidecek ve buradaki suçlar ve bükme karşıtlarının isyanlarına karşı mücadele verecektir.

Karakterler:

Korra: 16 yaşında Aang'in reenkarnasyon hali, Avatar, ve serinin ana karakteri. Korra serinin başlangıcında, su, toprak, ve ateş bükmeyi öğrenmiş ve hava bükmeyi Aang ve Katara'nın genç oğlu Tenzin'den öğrenecektir. Naga adında evcil Kutup Ayısı vardır. Korra güney su kabilesindendir. Kendisi, Aang'in tam tersi olarak, öfkeli, bağımsız, ve dünyayı eline almaya hazırdır.

Mako: Bir ateşbükücü ve de Korra'nın arkadaşlarından biridir, "karanlık ve düşünceli" olarak tarif edilir. Mako, Bolin ile beraber United Republic'de Pro-Bending adında bir spora katılmaktadır.

Bolin: Mako'un genç toprakbükücü kardeşi. Mako'nun yanı sıra, Bolin komik ve eğlenceli bir karakterdir. Pabbo adında Siyah Bacaklı Panda Hafiye'si vardır.

Tenzin: Aang ve Katara'nın üç çocuğundan en genç ve tek havabükebilendir. Tenzin ayrıca Korra'nın havabükücü hocasıdır. "Bir zen ustası gibi" kaba ve sert olmasına rağmen, çocukları arasında oldukça komik ve eğlenceli görülebilir.

Jinora: Bir kitap kurdu ve Tenzin'nin büyük kızıdır. Jinora bir havabükücüdür.

Ikki: Jinora'nun genç kız kardeşi ve Tenzin'nin ikinci kızıdır, "eğlenceli, çılgın ve hızlı konuşan" olarak anlatılmıştır. Ikki de bir havabükücüdür.

Meelo: Tenzin'nin tek oğlu ve çocukları arasında en küçüğüdür. Meelo da ablaları gibi bir havabükücüdür. Tam bir zıpır! :)

Pema: Tenzin'nin karısı ve Jinora, Ikki, ve Meelo'nun annesidir. Şu an için dördüncü çocuğuna hamiledir.

Amon: Maskeli ve The Equalists adı verilen anti-bükücü grubun başıdır. The Equalist'ler Ty Lee'nin chi engelleme tekniğini silah olarak kullanmaktadırlar.

Chief Bei Fong: Toph'un kızı ve United Republic polisinin başıdır. Polisler, suçlulara boyun eğdirmek için metal bükmektedirler, bu teknik onlara Toph'un kendisi tarafından öğretilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...