22 Şubat 2012 Çarşamba

Ölüm Kapısı Serisi

1- EJDER KANADI

Yazar: Margaret Weis-Tracy Hickman
Özgün Adı: Dragon Wing
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 577

Ölüm Kapısı Serisi
Yüzyıllar önce, benzersiz bir güce sahip sihirbazlar dünyayı dört aleme ayırdılar -gök, taş, ateş ve su- ve sonra yok oldular. Zaman içinde, büyücüler yalnızca kendi alemlerinde etkinlik kazanacak büyüler yapmayı öğrendiler, geri kalanlarını ise unuttular. Şimdi sadece, Labirent’te hayatta kalan ve Ölüm Kapısı’nı geçen birkaç kişi dört alemin tümünün varlığından haberdar ama onlar bile koparılmış dünyanın gizemlerini henüz çözmüş değiller.

Ejder Kanadı
Gök Alemi Arianus’ta, insanlar, elfler ve cüceler, kıymetli su kaynaklarını kontrol etmek için savaşıyorlar havada yüzen adaların üzerinde, elf büyülerinin etkisi altında ve devasa ejderlerin sırtında. Ama kısa süre sonra büyü güçleri bu hassas dünyanın kumaşını çözmeye başlar. Bir katil, küçük bir prensi öldürmek için tutulur hem de kralın kendisi tarafından. Bir cüce, halkının inançlarına meydan okur ve onları isyana sürükler. Kötü bir büyücü, Arianus’u hükmü altına almak için yaptığı planı uygulamaya başlar. Gök Alemi’nin çok ötesinde ve Ölüm Kapısı’nda bile hissedilebilecek bir plan.


2- ELF YILDIZI

Yazar: Margaret Weis-Tracy Hickman
Özgün Adı: Elven Star
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 475

Nemli Pryan’da, Ateş Alemi’nde, asla batmayan günş ve zengin yağmurlar öylesine engin bir orman yaratmıştır ki, insanlar ve elfler ağaç tepelerinde, cüceler ağaç kovuklarında yaşamaktadırlar. İnsanlar ile cücelerin bitmek tükenmek bilmez savaşları, onlara savaşacak silah satan aristokrat elflere düzenli bir kar ve hammadde akışı sağlamaktadır. Nesiller boyu süren ayrılıklar ve ırklar arasındaki nefret giderilememektedir -efsanevi titanların ellerinde yok olma tehdidi altındayken bile. Zekaları ve bir kehanet dışında pek az şeyle silahlanmış olan bir elf, bir insan ve bir cüce, dünyayı yıkımdan kurtarmak için birleşmek zorundadır.


3- ATEŞ DENİZİ

Yazar: Margaret Weis-Tracy Hickman
Özgün Adı: The Waste Lands
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 512

Abarrach. Taş Alemi. Burada, eriyik lavdan bir çekirdeğin etrafında inşa edilmiş yeraltı mağaralarından oluşan çıplak bir dünyada, tüm aşağı ırklar -insanlar, elfler ve cücüler- ölüp gitmiş gibi görünmektedir. Burada, bir zamanların güçlü Sartanları hayatta kalmak için mücadele etmeyi sürdürmektedir. Miras aldıkları nefret yüzünden düşman, zorunluluklar sebebiyle ise yol arkadaşı olan Haplo ve Alfred için Abarrach, Sartanların tarihleri ve soylarının geleceği hakkında, ikisinin de keşfetmeye cesaret edebileceğinden daha fazlasını açığa çıkartabilir.


4- YILAN BÜYÜCÜSÜ

Yazar: Margaret Weis-Tracy Hickman
Özgün Adı: Wizard And Glass
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 552

Binyıllar önce Sartanlar ile Patrynler arasında bir savaş çıktı. Sartanlar dünyayı dört âleme ayırdılar… sonra yok oldular. Ama şimdi bu iki ırk, birbirlerini Ölüm Kapısı’nın büyüsü sayesinde tekrar buldular -ve yeni bir savaş çıkmak üzere.
Dört dünyada aradıktan sonra, Alfred sonunda Chelestra’da, deniz âleminde halkını bulmuştur. Ama yolculukları ona ihtiyatlı olmayı öğretmiştir,.. ve Alfred kısa süre sonra, ihtiyatlı olmakta haklı olduğunu görür, kendi halkı arasındayken bile.
Alfred’in güvenebildiği tek kişi, gariptir ki, Patryn Haplo’dur.
Ama Haplo’nun lordu, tüm Sartanların düşman olduğunu ilan etmiştir ve Haplo lorduna itaatsizlik etmeye cesaret edemez. Bu iki kişi, şimdi insanların, elflerin ve cücelerin barış içinde yaşamayı öğrendikleri bir yere gelmişlerdir. Tüm âlemleri tehdit eden daha büyük bir tehlikenin farkında olmayan bir Sartan ile Patryn, tüm dünyalar üzerinde hâkimiyet elde etmeye çalışırken düşük ırkların ittifakını bozacaklardır. Birbirlerinden daha eski -ve çok daha güçlü bir düşmanları olduğunu fark eden, yalnızca Alfred ile Haplo olacaktır.


5- KAOSUN ELİ

Yazar: Margaret Weis-Tracy Hickman
Özgün Adı: Wolwes of the Calla
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 624

Xar sık sık kendi kendine konuşurdu. Sık sık yalnız kalırdı, çünkü Patrynler yalnız kalmayı tercih ederler. Ve bu yüzden kendi kendine konuşurdu, ama asla gülmez, asla kahkaha atmazdı.
Gülmesi sahteydi, becerikli bir oyundu. Nexus Lordu, yaşlı adamların yaptığı gibi, alacakaranlığın içindeki yalnız nöbetleri sırasında kendi kendine konuşmaya devam etti. Eline gizli bir bakış fırlattı. Derisi yaşını gösteriyordu, tam olarak hesaplayamadığı bir yaş, çünkü yaşamının ne zaman başladığı hakkında kesin bir fikri yoktu. Yalnızca yaşlı olduğunu biliyordu, Labirent’ten çıkan herkesten çok daha yaşlı.
Elinin arkasındaki deri kırışık ve gergindi, sımsıkı gerilmiş, altındaki her tendonun, her kemiğin şeklini açıkça gösteriyordu. Elinin arkasına işlenmiş desenler kıvrımlı, düğümlüydü, ama renkleri koyuydu, zamanın geçişi ile solmamıştı. Ve büyüleri daha güçlüydü.Bu işlenmiş desenler mavi mavi parlamaya başlamıştı.
Xar Labirent’in içinde uyarı bekleyebilirdi, büyüsü saldırıları savuşturmak için içgüdüyle eyleme geçer, onu tehlikeye karşı uyarırdı. Ama Nexus caddelerinde yürüyordu, her zaman güvenli olduğunu bildiği caddelerde, bir sığınak olan caddelerde. Nexus Lordu yumuşak alacakaranlıkta ürkütücü bir ışıltı ile parlamakta olan mavi ışıltıyı gördü, desenlerin derisini yaktığını, büyüsünün kanını tutuşturduğunu hissetti.


6- LABİRENTTE

Yazar: Margaret Weis-Tracy Hickman
Özgün Adı: Into the Labyrinth
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 584

Binyıllar önce Sartanlar ile Patrynler arasında bir savaş çıktı. Sartanlar dünyayı dört âleme ayırdılar -gök, ateş, taş ve su âlemlerine -ve sonra yok oldular. Ama şimdi bu iki ırk, birbirlerini Ölüm Kapısı’nın büyüsü sayesinde yeniden buldular
-ve yeni bir savaş çıkmak üzere.
Nexus Lordu Xar, Ölümden Dönmüşler ordusundan, gizemli Yedinci Kapı’nın varlığını öğrenir. Bu kapının, içine girenlere dünyalar yaratma gücü bahşettiği söylenmektedir -ve onları yok etme gücü. Yerini yalnızca Haplo bilmektedir -ama bildiğinden haberi yoktur. Eski sevgilisi, Haplo’ya ihanet etmesi ve cesedini getirmesi için gönderilmiştir. Bu arada, katil Usta Hugh da Haplo’nun peşindedir -beraberinde Lanetli Hançer’i taşıyarak. Haplo, eski arkadaşı Alfred ile birlikte Labirent’e sığınır -sakinleri ölüme mahkûm edilmiş bir zindan-bulmacaya.


7- YEDİNCİ KAPI

Yazar: Margaret Weis-Tracy Hickman
Özgün Adı: Tower
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 366

Yedinci Kapı’da, Margaret Weis ve Tracy Hickman tüm zamanların en büyük fantazya destanlarından birini güçlü ve unutulmaz bir sona ulaştırıyorlar…
Ölümcül şekilde yaralanmış Haplo kendisini, Lord Xar’ın merhametine kalmış, ölümden de kötü bir kaderle karşı karşıya bulur. Xar, Haplo’yu diriltmeyi planlamaktadır -efsanevi Yedinci Kapı’nın yerini söylemesi için. Haplo’nun en karanlık saatinde, tek kurtuluş ümidi Marit, Usta Hugh ve Alfred’dir.
Ama korkunç bir seçim yapmak zorundadırlar: Haplo’yu kurtarmak için yasak Yedinci Kapı’ya girmeleri gereklidir. Eğer bunu yaparlarsa yerini, onu dünyalar üzerinde korkunç bir hükümdarlık kurmak için kullanmak isteyen Lord Xar’ın bulması riskini göze almaları gerekir. Aniden yaşamlarını -ve koparılmış alemlerin kaderini- bıçak sırtında bulurlar.
İyi ile kötü arasındaki kıyamet mücadelesinde son perde açılmak üzeredir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...