22 Şubat 2012 Çarşamba

Karanlığın Yolları Serisi

1- SESSİZ KILIÇ

Yazar: R. A. Salvatore
Özgün Adı: The Silent Blade
Çeviren: Ali Seval
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 319

Cehennemden dönen Wulfgar, çekiciyle yok edemeyeceği iblisler olduğunu öğreniyor. Entreri, gölgelerdeki imparatorluğunu yeniden kurmak ve tüm düşmanlarıyla hesaplaşmak için Calimport'a geri dönüyor...
Drizzt tüm yaraların kanamadığını ve tüm kılıçların öldürmediğini öğreniyor...
Yol arkadaşları, şeytani ziynet Crenshinibon'u yok etmek için büyük bir maceraya atılıyor, ancak kristal parçası onların rahip Cadderly'ye ulaşmasını engellemeye kararlı. Kesişen ve ayrılan yollarla dolu bir maceranın tam ortasında, pala ile hançer yeniden çarpışıyor ve kılıçlar nihayet sessizliği bozuyor.


2- DÜNYANIN OMURGASI

Yazar: R. A. Salvatore
Özgün Adı: The Spine Of The World
Çeviren: Ali Seval
Yayınevi: Arkabahçe Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 311

Tehlikeli bir şehrin karanlık sokakları bile kayıp ve eziyet içindeki bir ruhu sonsuza dek gizleyemez.
Luskan'da yeni bir hayata başlamış olan barbar Wulfgar, kurtuluşuna giden yolu içki şişesinde ve bar kavgalarında arıyor. Bir yandan hayatını düzene sokmaya uğraşırken, diğer yandan rüyalarında onu bulan iblis Errtu'dan kaçmaya çalışıyor.
Gücüyle, aklıyla ve dostlarının yardımıyla birçok defa ölüme meydan okumuş olan Wulfgar, saklandığı içki şişesiyle gücünü ve aklını yitirmenin eşiğinde; dostlarını ise çoktan yitirmiş durumda.
Yolculuğu onu Dünyanın Omurgası'nın karlı ve rüzgarlı doruklarına götürecek. Azimli ve sabırlı olması gerekli, çünkü yolunca sonunda en değerli varlığı onu bekliyor: Sonsuza dek kaybettiğini sandığı hayatı...


3- KRİSTALİN HİZMETKARI

Yazar: R. A. Salvatore
Özgün Adı: Servant of the Shard
Çeviren: Ali Seval, Can Ayas
Yayınevi: Arkabahçe Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 368

Ezeli düşmanıyla hesabını görüp kara elfler eşliğinde Calimport'a dönen efsanevi katil Artemis Entreri, şehir sokaklarını tekrar demir yumruğuna almıştır. Ancak tüm ihtiyat telkinlerine rağmen Jarlaxle'ın hırsı Kristal Parçası tarafından körüklenerek çığ gibi büyümekte ve habis ziynetin drow üzerindeki etkisi her geçen gün artmaktadır. Bregan D'aerthe Jarlaxle'a karşı içten içe ayaklanmaya hazırlanırken, Entreri de yürümekte olduğu yolun kendisi ve drow hamisi için ne denli tehlikeli olduğunu kavramaya başlamıştır.
Yaşamını ısrarla anlandırmaya çalışan Entreri'yi bu yolda beklenmedik dönemeçler, olmadık yol arkadaşları ve belki de yeni bir yaşamın şafağı beklemektedir.

****Kristalin Hizmetkârı aynı zamanda Jarlaxle ve Artemis Entreri'nin hikâyelerini anlatan "Sellswords" (Kiralık Kılıçlar) serisinin ilk kitabıdır.****



4- KILIÇLAR DENİZİ

Yazar: R. A. Salvatore
Özgün Adı: Sea of Swords
Çeviren: Ali Seval
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 376

Böcekler, sert rüzgara rağmen sürüler halinde uçuşuyor, güneş gözlerini yakıyordu; önüne çıkan her çamur birikintisi onları yemeye hazır gri postlu bir yılan veya sinmiş bekleyen bir tundra yetisi gizliyor olabilirdi... Üstelik söylentilere göre tehlikeli bir haydut çetesi bu civarlarda dolaşıyor; ona ve dostlarına tehdit oluşturuyordu.
Aegis-fang'in işaretini meşum kişiler üzerinde gören Drizzt Do'urden ile yoldaşları, dostları Wulfgar'ı bulmak üzere maceralı bir yolculuğa çıkıyor.
Kuzey diyarına kış bastırıyor... Fırtına çok yakın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...