22 Şubat 2012 Çarşamba

Elric Destanı

1- MELNİBONE’LU ELRİC

Yazar: Michael Moorcock
Özgün Adı: Elric of Melnibone
Çeviren: Yalçın Başaran
Yayınevi: Altıkırkbeş Yayınları
Sayfa Sayısı: 170

Zamanın kaçınılmaz şafağının karşısında korku saçan bir kahraman. Yakut Taht’ında oturup büyülü Melnibone’nun eski topraklarını yöneten, bir kral. Kendisini ölümsüz macerasına iten keskin ve alaycı bir zekayla lanetlenmiş, ilaçlar ve büyüyle duran bir albino: Elric.Savasçı, büyücü ve imparator Elric, amacına ulaşmak için Cehennem Dükleri’nin en güçlüsü olan Kaos Lordu Arioch’un hizmetine girmek zorundaydı. Kaderi onu şeytani Gölge Kapısı’ndnan geçirerek Nabız Gibi Atan Mağara’nın kalbine ulaştırdı. Orada iki kara kılıç, sahiplerini ve kurbanlarını bekliyor Fırtınayaratan ve Dulbırakan.
Güneş mutsuz gözlerinizin önünde yükselmeye ve rüzgar saçlarınızı savurmaya başladığında, ne güzel bir kadın ne de sorumluluklarınız sizi önünüzde uzanan ölümsüz maceraya doğru atılmaktan alıkoyabilir.


2- KADER DENİZLERİNDEKİ DENİZCİ

Yazar: Michael Moorcock
Özgün Adı: The Sailor on the Seas of Fate
Çeviren: Aylin Güneri
Yayınevi: Altıkırkbeş Yayınları
Sayfa Sayısı: 202

Dünyayı yöneten Yakut Tahtı bırakıp, paralı bir asker olarak kendi sisiyle kuşatılmış bir gemiyle, kör bir Kaptanın yönetiminde yapılan garip bir yolculuk. Kader Denizlerinde, yitik ruhların, farklı boyutlar arasında sıkışıp kalmış bir savaşın ve zamanı dışında görülen eski bir hesabın hikayesi.Tüm bunların tam ortasında Melnibone’un Büyücü İmparatoru Elric’in gücün ve sonsuz yaşamın boşluğuyla hesaplaşması.
Soru yine aynı:
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir.
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun…


3- BEYAZ KURT’UN KADERİ

Yazar: Michael Moorcock
Özgün Adı: The Weird of the White Wolf
Çeviren: Kozan Demircan
Yayınevi: Altıkırkbeş Yayınları
Sayfa Sayısı: 175

Kaos ve Yasa Lordları arasında hep bir denge olmuştur. Zaman zaman denge bir tarafa doğru hafifçe bozulur ve eninde sonunda yeniden kurulur. Ama bir gün denge tamamen bozulduğunda bir tarafı seçmenin ne kadar anlamı olabilir.Ölümsüzlüğe ve tanrılığa erişmesini sağlayacak teklif yapıldığında büyücü imparator Elric’in yanıtı belki de söylenebilecek tek şey.
“İlgilenmiyorum”.Sevdiği kadını ve şehri kendi kılıcıyla yok eden bir adamın kaderinin, yaşamın ve varoluşun ardındakini aramaktan başka bir seçeneği kalır mı?
Ölü Tanrıların Kitabı’ndan, Tanrıların soytarısıyla yapılan bir sohbete ve bilinen dünyanın ucuna, Kaosun kıyısına kadar uzanan bir arayış öyküsü.
Değişen bir şey yok:
Tanrıların getirdiği çaresizliğe bir kez daha tanık olan ve yine aynı soru:
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?


4- KAYBOLAN KULE

Yazar: Michael Moorcock
Özgün Adı: The Vanishing Tower
Çeviren: Kozan Demircan
Yayınevi: Altıkırkbeş Yayınları
Sayfa Sayısı: 188

Ay ışığı altındaki bir kıyıda solgun bir prens haykırıyordu. Kadim ezgi buz tutmuş gökyüzünde yankılandı: Anımsa yazgıyı saptayan o geceyi, ve yardım et zordaki kardeşineUnutulup gitmiş Mahvolmuş Halkın geride bıraktığı lanetli bilgiyi kurcalamak, boyutlar arasındaki engeli yıktığında… Ezeli Şampiyon ile tanışma vakti gelmişti: “Yine belleğimi yitiriyorum. Bir isim -başka bir isim! Benim binlerce adım var. Binlerce kahraman oldum ben. Anılar, rüyalar, varoluşlar. Anlamıyor musunuz? Bunu anlamaya bir tek ben mi mahkumum? Ben, Ezeli Şampiyon diye çağrılanım -ben, sonsuza dek var olmuş kahramanım- ve evet, ben aynı zamanda sizim. Biz üçümüz aynı yaratığız ve binlerce ayrı yaratığız. Biz üçümüz tek bir şeyiz- sonsuza kadar mücadele etmeye ve asla nedenini anlamamaya mahkumuz.Değişen hiçbir şey yoktu. İki kez güldü ve son kez konuşurken gözlerinden yaşlar döküldü:
“Ah, Hayat ne kadar kederli!”


5- KARA KILIÇ’IN LANETİ

Yazar: Michael Moorcock
Özgün Adı: The Bane Of The Black Sword
Çeviren: Emrah İmre
Yayınevi: Altıkırkbeş Yayınları
Sayfa Sayısı: 174

Adam ve kılıç arasında bir sembiyoz vardı. Kılıç olmadan adam sakat kalır, görüşü ve gücü kıstılanırdı. Kılıç ise adam olmazsa varlığı için gereken kan ve ruhları içemezdi. Kılıç ve adam birlikte yürürler ve hangisinin efendi olduğunu kimse söyleyemezdi.Cehennemden çıkma bu Kara Kılıç, öldürdüklerinin ruhlarından sağladığı gücü Elric’le paylaşmasının yanı sıra adamın dostlarının kanlarına da fazlasıyla düşkündü. Albino ondan kurtulmalıydı, ama nasıl… Ejderin üstünde saldırırken haykırdı: “Siz ve bizdik ilk fatihler
siz ve biz olacağız en sonuncusu da!”


6- FIRTINA YARATAN

Yazar: Michael Moorcock
Özgün Adı: Stormbringer
Çeviren: Kaan Çaydamlı
Yayınevi: Altıkırkbeş Yayınları
Sayfa Sayısı: 229

Yasa ve Kaos her zaman olduğu gibi savaşmaya devam ediyor, kazandıkları küçük zaferlerle dünya biçimlenmeye devam ediyordu. Fakat denge bu sefer bozulmuş ve Kaos Yasa'yı dünyadan silip atmıştı. Denge’nin sağlanması, Elric’in yazgısına bağlıydı... Ve Fırtına yaratanın… Sonunda büyünün yeryüzünden silinip, mantığın hakim olacağı yeni bir dünya yaratmak ve ölüm arasında bir seçim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...