24 Şubat 2012 Cuma

Amber Yıllıkları

1- AMBER YILLIKLARI | Dokuz Prens - Avalon’un Tüfekleri - Tekboynuzun İşaretleri

Yazar: Roger Zelazny
Özgün Adı: The Chronicles of Amber
Çeviren: Barış Emre Alkım
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 680

Sadece Bir Tek Gerçek Dünya Var. Diğerleri -Yaşadığımız Dünya Da Dahil- Gölgelerden İbaret…Gözlerini bir hastane odasında açan ve vücudunun sargılar içinde olduğunu gören Carl Corey, geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. İnsanüstü kuvveti ve siyah-gri kıyafetlere düşkünlüğü dışında, elinde geçmişine ait pek az ipucu vardır.
Arayışı, onu hiç ummadığı gerçeklerle yüzleştirir: Yaşadığımız dünya, ölümsüz şehir Amber’in sayısız gölgelerinden yalnızca biri; kendisi de iradesiyle gerçekliğe yön verebilen Amber Prensi Corwin’dir. Hafızasını yitirmiş bir şekilde asırlar boyunca dünyamızda dolanmış olan Corwin, geçmişini araştırdıkça, iktidar uğruna hiçbir entrikadan, savaştan ve cinayetten sakınmayan ölümsüz kardeşlerinin, sayısız dünyayı, sihri, teknolojiyi ve yaratığı içine sürükleyen mücadelesinin tam ortasında bulur kendisini.Amber Yıllıkları toplam 10 kitaptan oluşmaktadır. Ekim ayında yayımlanmış olan birinci ciltte yer alan kitapların isimleri şöyledir:
1. Kitap: Amber’de Dokuz Prens
2. Kitap: Avalon’un Tüfekleri
3. Kitap: Tekboynuz’un İşareti


2- OBERON’UN ELİ

Yazar: Roger Zelazny
Özgün Adı: The Hand of Oberon
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 205

Sade Bir Gerçek Dünya Var. Diğerleri -Yaşadığımız Dünya da Dahil- Gölgelerden İbaret…Tekboynuzu izleyerek gerçek Amber’e gelen Corwin, Random ve Ganelon, asıl Desen’le karşılaşırlar. Desen’in içinde kara bir leke, lekenin içinde de Random’ın oğlu Martin’e ait, ortasına hançer saplı bir Koz Kartı vardır. Desen’e sadece Amber soyundan birinin kanı kullanılarak zarar verilebildiğinden, Martin’in hançerlendiğini anlarlar. Random oğlunun, Corwin ise gerçeğin peşine düşerken, Amber’i yok etmeye yönelik bir planı ortaya çıkarırlar.Geçmişte taht hırsı ve kişisel kan davaları yüzünden bir türlü yıldızları barışmayan Amber hanedanı mensupları, âlemlerinin Kaos tarafından yutulması tehlikesine karşı güç birliği yapmak zorunda kalacaktır. Ancak düşman kurnaz, birbirlerine güvenmek her zamanki gibi zordur. Corwin ise Amber’e karşı görev duygusu sınanırken, geçmişteki sırların örtüsünü aralamaya ve esrarengiz koşullarda ortadan kaybolan babası Oberon’u tanımaya başlayacaktır.


3- KAOS SARAYLARI

Yazar: Roger Zelazny
Özgün Adı: The Courts of Chaos
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 184

Sadece bir tek gerçek dünya var. Diğerleri -yaşadığımız dünya da dahil- Gölgelerden ibaret…Uzun yıllar önce kayıplara karışmış Amber Kralı Oberon, ülkesine geri dönmüş, yönetimi tekrar eline almıştır. Desen’deki bozulma iyice tehlikeli bir hale geldiğinden, onarılması zorunludur. Dworkin ile Oberon’un bu konuda bazı planları vardır.Öte yandan Corwin, Amber’in kurtuluşundaki görevini yerine getirmeye çalışırken birbiri ardına tehlikelerle karşılaşır. Nihayet yaşamı, ailesi ve geçmişiyle barışır ve onu bekleyen yeni yolculuğa ilk adımını atar.


4- KIYAMETİN KOZ KARTLARI

Yazar: Roger Zelazny
Özgün Adı: Trumps Of Doom
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 216

Meçhul bir yazgıya yürüyen Corwin sahneyi Kaos Hanedanı mensubu Dara’dan doğma oğlu Merlin’e bırakmıştır. Babasının düşkün olduğu gölge Yeryüzü’nü mesken tutmuş Merlin ise her yıl aynı tarihte uğradığı suikast teşebbüsleri dışında sakin bir yaşantı sürmektedir. Orada zamanının dolduğuna kanaat getirerek bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ancak eski kız arkadaşı Julia’nın insana hiç benzemeyen yaratıklar tarafından öldürülmesi ve Merlin’in kızın evinde garip Koz Kartları bulmasıyla başlayan bu yolculuk, kendisinin ve Amber’in geleceğini belirleyecek, tuzaklar ve tehlikelerle dolu bir yolun ilk adımı olacaktır.


5- AMBER KANI

Yazar: Roger Zelazny
Özgün Adı: Blood of Amber
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 256

Amber Lordu Merlin kristal mağarada geçirdiği bir aydan sonra serbest kalmıştır. Halası Flora'ya sığınıp yaşamını karmaşıklaştıran gizemleri çözmeye çalışır: Kristal mağarayı oluşturan mavi taşların nasıl bir gücü vardır, bu gücü kim elinde tutmaktadır? Durup durup başından aşağı çiçekler yağdıran kimdir, amacı nedir? Onu korumak için beden değiştirerek takip eden varlık kimin tarafından gönderilmiştir? Merlin sorularına yanıt ararken bir yandan kendini, diğer yandan yeni yuvası Amber'i kimliğini bilmediği düşmanlarına karşı korumak için çareler aramaya başlar.


6- KAOS İMGESİ

Yazar: Roger Zelazny
Özgün Adı: Sing of Chaos
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 248

Kendisini, Luke ve Alice kitaplarının karakterleriyle fantastik bir barda içki içerken bulan Merlin, bu tuzaktan kurtulmanın yollarını aramaya başlar. Onu ve Luke’u bu tuzağa mahkum eden kişi kimdir? Yardım etmek için sürekli yoluna çıkmakta ısrar eden varlık kim tarafından görevlendirilmiştir? Merlin’i öldürme girişimlerine ara vermeksizin devam eden kişi gerçekte hangi güçlerin yönlendirmesiyle hareket etmektedir? Merlin; Luke, Jasra, Jurt ve Maske’nin oluşturduğu çok bilinmeyenli denklemi çözmeye çalışırken dostlar ve düşmanlar değişir durur. Sonunda gizemler açığa çıkmaya başlarken yanıtlar Merlin’i şaşırtmaya devam edecektir.


7- GÖLGELERİN ŞÖVALYESİ

Yazar: Roger Zelazny
Özgün Adı: Knight of Shadows
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 252

Uzun zamandır peşinde olan düşmanlarıyla artık uzlaştığını ve hayatının kolaylaşacağını düşünen Kaos Prensi ve Amber Lordu Merlin, Coral’ı ele geçiren güçten kaçarken kendisini gölgeler arsında, ne Logrus ne de Desen’in doğrudan müdahale edemediği, tuhaf bir negatif mekanda bulur. Burada, kafasını kurcalmaya devam eden sorulara yanıt arayacak, ölümcül düşmanı ve kardeşi Jurt ile uzlaşmaya çalışacak, ilgi çekici ve tuhaf karakterlerle karşılaşacaktır.


8- KAOS PRENSİ

Yazar: Roger Zelazny
Özgün Adı: Prince of Chaos
Çeviren: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 258

Amber serisinin son kitabında Merlin, arkadaşının karısı ve eski sevgilisi Coral’ı kaçıranlarla mücadele etmek, bunu yaparken de varoluşun Kaos ucunda kafasını karıştıran sorunları çözmek zorundadır: Kaos’un bir sonra ki kralı kim olacaktır? Desen ile Kaos arasında ezelden beri süren mücadeleyi kim kazanacaktır? Desen düşüşü Savaş’ında beri görülmeyen Corwin ortaya çıkacak mıdır? Merlin’in hikayesi sona ererken, sonrasında gelişecek tarihin nasıl yol açacağı konusunda da ipuçları veriyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...