25 Mayıs 2012 Cuma

Mad Max: Fury Road'ın Çekimleri Haziranda Başlıyor

Mad Max filminin günümüz uyarlaması olan Fury Road'ın çekimlerine, Charlize Theron'un yaptığı açıklamaya göre Haziran ayında başlanıyor. Baş rolünde Mel Gibson'un oynadığı unutulmaz seri Çılgın Max'in yeniden çekilen versiyonunun baş rolünde ise Tom Hardy oynuyor. Son zamanların bilim kurgu kızı olan Charlize Theron ise Furiora karakterini canlandırıyor.

Yönetmenliğini tekrar George Miller'in yapacağı filme ayrılan bütçe 100 milyon dolar. İlk Mad Max filmleri çok düşük bütçelerle çekilmişti ama işlediği distopik dünya konusu izleyenlere büyük etkiler bırakmıştı ve kısa sürede müthiş bir hayran kitlesine ulaşmıştı. 80'lerin sinema furyasında kendine yer edinmesi çok uzun sürmemişti.

Yeni filmin bütçesine bakıldığında da patlamaların ve aksiyonun durmayacağı bir Max filmi ortaya çıkacağı kesin. Umarız eski heyecanından ödün vermeden yeni bir Çılgın Max filmi izleyebiliriz.


Mad Max filmlerini izlemeyenler için bilgilendirme:

Mel Gibson'ı yıldız statüsüne kavuşturan Mad Max filmleri, kıyamet sonrası dünyada düzeni korumakla görevli olan asi savaşçı Max Rockatansky'nin maceralarını anlatıyor. Filmde, yol çetelerinin hakimiyet savaşı yürüttüğü bir dönem konu alınıyor.

Düşük bütçe ile çekilmiş olan filmin hikâyesinde toplumsal çöküş, cinayet ve intikam gibi öğeler mevcut olup, bu film sayesinde Avusturalya filmleri dünya pazarına açılmıştır.

Mad Max'in iki devam filmi çekilmiştir. Mad Max 2 (Road Warrior/Yol Savaşçısı) 1981 yılında ve Mad Max 3 (Beyond Thunderdome/Gökkubbenin Ardında) 1985 yılında çekilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...