22 Nisan 2012 Pazar

En Çekici 10 Bilim Kurgu Filmi Kızı

Güzellik yarışmalarında olduğu gibi biz de en çekici 10 bilim kurgu kızını seçeceğiz. Ancak baştan belirteyim. Seçimlerde yok efendim şu neden listede değil, neden şu kız birinci gelmedi demeyin. Bu liste tamamen uzmanlar tarafından elden geçirilip, genel görüşlere göre listelenmiştir. Yani kısaca ben seçtim...


10- Matrix - Trinity (Carrie Anne Moss)
Sinemada devrim olan Matrix filmi, bilim kurguda da karizmatik kızların oynayabileceğini göstermişti. Trinity karakteriyle ilk karşılaştığımızda, "Vay be hatun uçuyor ya" diyerek karizmasına vurulmuştuk. Ancak listemizde onuncu sırada olmaktan ileri gidemedi kendisi.

9- X-Men: Birinci Sınıf- Mystique (Rebecca Romijn)
İtici, ucube, garip ama bir o kadar çekici bir karakter Mystique. Giysi giymediğinden midir yoksa ağır başlı, kendinden emin hareketlerinden midir bilinmez, bir kadının çekici olması için sadece görünüşün önemli olmadığının sembolü olmuştur.

8- Æon Flux - Æon Flux (Charlize Theron)
Charlize Theron olur da bu listede olmaz mı... Aeon Flux'daki oyunculuğunun yanı sıra güzelliğiyle de ön plana çıkan oyuncu, listemizde gerilerde bulunsa da, gönlümüzde hep birinci.

7- X-Men: Son Direniş - Storm (Halle Berry)
Gerek çizgi filminde, gerek sinema filminde, Storm en ilgi çekici karakter olmuştur. Ancak filminde Halle Berry ile ilginin yanında fazladan bir "Çekici" kimlik daha kazanmıştır kendisi. Beyaz saç, siyah ten, deri kıyafetler, süper güçler... E daha ne olsun...

 6- Ölümcül Deney - Alice (Milla Jojovich)
Listede neden bu kadar geride olduğu mu ilk aklınıza düştü? Nedenini sonrasında anlayacaksınız söz veriyorum. Resident Evil gibi mükemmel bir oyunun konusunun alt üst edilmesine rağmen, filminin seriler boyunca neden hala izlendiğinin iki keliimeyle açıklaması "Milla Jojovich" dir.

5- Terminator 3 - T-X (Kristanna Loken)
Vampir-insan, Zombi-İnsan aşkı bir yana, eğer Kristanna oynayacaksa bir de Robot-İnsan aşkı filmi yapılsın. Gerçi Robin Williams'ın Robot Adam (Bicentennial Man) adındaki filminde bu konu işlendi ama onda Kristanna yoktu... Tekrar yapılsın lütfen...

4- Transformers - Mikaela Banes (Megan Fox)
Transformers serisindeki her filmde illaki bir çekici kız bulundurmaları, filme olan ilgiyi arttırmak amaçlıydı. Film kendi başına bile mükemmel bir uyarlamadır ki böyle gereksiz işlere ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Ama yine de Megan Fox listemizde 4 numara oluyor. Hakkını yememek gerekir...

3- Demir Adam 2 - Black Widow (Scarlett Johanson)
Scarlett her ne kadar güzel olsa da, ağır başlı ve gizemli yönüyle Demir Adam 2 filminde bir başkaydı. Dövüş ustası ve karizmatik kişiliği, onu listemizin üç numarasına kadar yükseltti.

2- Tron - Quorra (Olivia Wilde)
Küt saçlı kızları sevdiğimden ikinci değil Quorra. Evet, tamam biraz etkisi olabilir ama kabul etmek gerekir, Quorra'nın bakışları, masumluğu, çocuksu tavrının yanı sıra güçlü bir karakter olarak karşımıza çıkması onu ikinciliğe yükseltti. Ancak bakış, masumluk, çekicilik, saflık ve güç konusunda ondan bir adım önde olan biri daha vardı. Ve şimdi listemizin 1 numarasına göz atıyoruz.

1- Beşinci Element - Leeloo (Milla Jojovich)
Söze gerek var mı. Filmden çok kendisi konuşulmuştur ki, Beşinci Element Milla'nın kendisini oyunculuk bakımından gösterdiği ilk filmdir. Kaldı ki listeye iki kez girmiştir ve gerek ağır başlı, gerekse masum rollerde en çekici karakter olabilmeyi başarabilmiştir. Milla'sız bir bilim kurgu, peynirsiz pizzaya benzer... (Tamam biraz abarttım ama hiç olmazsa sucuksuz yumurta olur yani...)

2 yorum:

  1. ne abartması en doğru şeyi söylüyorsun. kesinlikle hak vermemek imkansız.Milla Jojovich gerçektende bir başkadır heleki Beşinci Element te bambaşkadır. bencede harika olmuş bu seçimler. normalde bir liste oluşurup öyle oylama olsa kaç karakter olurdu o oluşturulacak listede merak etmemek elde değil doğrusu. Kaç tana yapım var acaba bilim kurgu olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim...

      Sadece 2010 yılından sonrası için bile neredeyse 50 (belki daha çok) bilim kurgu filmi yapıldı... Haliyle en meşhur bilim kurgu filmlerini seçtik... Ama hangi liste olursa olsun, dediğiniz gibi Milla Jojovich'in hakkı yenmemeli :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...