5 Mart 2012 Pazartesi

Game of Thrones Evinizde!

2. Sezonu için 1 Nisan'ı heyecanla beklediğimiz şu günlerde, Fantasy Flight Games de diziye olan ilgiyi fırsata çevirmeyi bildi ve 10 yıl önce piyasaya sürdüğü Game of Thrones kart ve masaüstü oyunlarının hem görsel hem de kuralsal güncellemesi olan Second Edition'ı piyasaya sürdü.

A Song of Ice and Fire serisinin ve Game of Thrones dizisinin hayranlarına sevdikleri ailelerin bayrağını dalgalandırarak taht oyunları oynamayı vaat eden bu oyunun yapısından biraz bahsedelim:

Her oyuncu oyuna birer Piyade, Şövalye, Kuşatma Silahları ve Donanma ordusuyla başlıyor ve her oyuncuya seçtiği ailenin kahramanlarından oluşan Aile Kartları veriliyor.

Oyunun her turu üç aşamadan oluşuyor: Westeros Aşaması, Planlama Aşaması ve Harekat Aşaması.

Westeros Aşaması kıtadaki özel olayları ve günlük hayatı içeriyor. Üç farklı Westeros destesinde dünyayı ve tüm oyuncuları etkilemesi muhtemel olaylar bulunmaktadır.

Oyunun en önemli kısmını oluşturan Planlama Aşamasında; en az bir biriminizin bulunduğu bölgelere kapalı Komuta kartlarını yerleştirerek birimlerinize gizli komutlar vereceksiniz. Yapacağınız hamleler gizli olacağı için oyunun çetrefilli kısmı burada devreye giriyor. Az önce yapmış olduğunuz ittifaka güvenebilecek misiniz? Yoksa size güvenen müttefikinize savaş mı açacaksınız?

Son aşama olan Harekat Aşaması'nda ise verilen komutlar çözümlenir ve savaş başlar. Savaşa dahil olan ordular Aile kartlarından birini seçerek ordularına güç katabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...