23 Şubat 2012 Perşembe

Yıldız Işığı ve Gölgeler Serisi

1- DROW KIZI

Yazar: Elaine Cunningham
Özgün Adı: Daughter of the Drow
Çeviren: İlker Özbilek
Yayınevi: Arkabahçe Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 316

Ölümcül olduğu kadar güzelliğiyle de göze çarpan, Menzoberranzan'ın ayrıcalıklara sahip asil ailelerinden birinin kızı olan, Liriel Baenre, kara elflerin şehri Menzoberranzan'ın gölgelerinden sıyrılarak, drowların gündelik uğraşılarından ihanet ve cinayetlerin arasından kendisine seslenen başka bir şeyin farkına varır... güneşten uzak karanlık dünyanın ötesinden gelen bir şeyin.
Ve ardından, Rüzgaryolcusu'na, ancak güç merkezlerinden rastlanacabilecek büyünün, istenilen her yere taşınmasını sağlayan büyülü bir nesneye rastlar. Bu Rüzgaryolcusu adı verilen tılsım, drowlara özgü büyüleri, büyülü nesneleri ve kara elf güçlerini zarar görmeden yüzeye taşıyarak, kalbindeki keşif duygusunu tatmin etmesine yardımcı olacaktır. Ancak bu nesnenin peşindeki tek kişi Liriel değildir. Genç bir savaşçı olan Fyodor, gittikçe kontrolden çıkarak daha şiddetli hale dönüşen savaş öfkesini dize getirmenin tek çaresinin Rüzgaryolcusu'nun güçleri olduğunu öğrenmiştir.


2- KARMAŞIK AĞLAR

Yazar: Elaine Cunningham
Özgün Adı: Tangled Webs
Çeviren: Gamze Sarı
Yayınevi: Arkabahçe Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 310

Yurdundan sürgün edilen drow Liriel Baenre, yoldaşı Fyodor ile birlikte yüzey dünyasında zorunlu bir rün yolculuğuna çıkmıştır. Fyodor'un başıbozuk nöbetlerinin giderek şiddetlenmesi ve Liriel'in düşmanlarının dünyanın dört bir yanında ördükleri ağlar, yolculuklarının vahametini artırırken, Liriel yaradılışına rağmen sevgiyi, dostluğu ve güveni öğrenmek için mücadele vermektedir.


3- RÜZGAR YOLCUSU

Yazar: Elaine Cunningham
Özgün Adı: Windwalker
Çeviren: Gamze Sarı
Yayınevi: Arkabahçe Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 264

Macera peşinde Faerun'u baştan başa kat eden Liriel ile Fyodor nihayet menzile, Fyodor'un anayurdu Rashemen topraklarına varır. Diyarın hakimi olan cadıların ve kara elflere nefret besleyen halkın arasına karışmak isteyen Liriel, bunu ancak başka birinin kimliğine bürünerek başarabilecektir. İstenmeden söylenen yalanlar ile yarı gerçekler dallanıp budaklandıkça, yoldaşlar kendilerini bir çıkmazın içinde, birbirine bağlanmış yazgılarına doğru sürüklenirken bulur. Artık Liriel'in kendi doğasını ve vazifesini keşfetme; Karanlıkaltı'nın dehlizlerinden yıldızların altına çıkalı beri bir an bile peşini bırakmayan düşmanlarıyla yüzleşme zamanı gelmiştir. Elaine Cunnigham, başka göklere kanat açan kuzgunun öyküsünü yüreklere işleyen bir romanla sona erdiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...