24 Şubat 2012 Cuma

Shannara Efsanesi

1- SHANNARA’NIN KILICI 1

Yazar: Terry Brooks
Özgün Adı: The Sword of Shannara
Çeviren: Çağla Ünal
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 253

Dünya uzun yıllar önce kadim kötülük güçlerinin saldırılarına sahne olmuş, ancak Shea’nın atası Jerle Shannara ile kılıcı sayesinde kudretli Karabüyücü Lord yenilgiye uğratılabilmişti. Bu savaşlar artık çok gerilerde kalmış, huzur dolu Vale köyünde yarı insan yarı elf olan Shea Ohmsford bütün dünyadan habersiz, sakin bir yaşam sürmekteydi -ta ki gizimli ve sert mizaçlı Allanon ortaya çıkıp da uzun süre önce ölmüş olması gereken Karabüyücü Lord’un sağ olduğunu ve dünyaya hükmetmeyi aklına koyduğunu söyleyene dek.Jerle Shannara’nın yegane varisi olan Shea Ohmsford karanlığın yaratıklarını uzak tutabilecek olan tek silahı, Shannara’nın Kılıcı’nı bulmak için büyük ve tehlikeli bir maceraya atılmak zorundadır.


2- SHANNARA’NIN KILICI 2

Yazar: Terry Brooks
Özgün Adı: The Sword of Shannara
Çeviren: Çağla Ünal
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 228

Allanon dışında hiçbir ölümlünün ayak basmadığı Krallar Salonu’nun kapılarındaki kafileyi Shannara’nın Kılıcı’nı arama yolunda yeni ve daha da çetin tehlikeler bekliyor. Yolculuklarının bu ayağında grubun her bir üyesi gücünü, sabrını ve cesaretini ölçen zorlu sınavlarla karşılaşıyor.Dört karayı Karabüyücü Lord’un kötülüğünden kurtarabilecek tek kişi olan Shea Ohmsford ise gönülsüz atıldığı bu macerada, en korkulu düşmanların yanı sıra beklenmedik yardımcılarla da karşılaşıyor, en büyük sınavına doğru adım adım ilerlerken kendi özündeki cesareti keşfediyor.


3- SHANNARA’NIN KILICI 3

Yazar: Terry Brooks
Özgün Adı: The Sword of Shannara
Çeviren: Çağla Ünal
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 240

Savaşın amansız gölgesi dünyanın özgür halklarının üzerine düşmüş, Karabüyücü Lord’un ordusu Tyrsis kapılarına varmıştır. Shannara’nın Kılıcı ve Shea hala kayıp olduğundan, Güneykarası’nı karanlığın güçlerine karşı savunmak Sınır Lejyonu’na düşmüştür.Öte yandan elinden bir kez kaçırdığı Shannara’nın Kılıcı’nın peşinden Kafatası Krallığı’na yollanan Shea’yı Karabüyücü Lord’la yüreklere korku salan bir yüzleşme beklemektedir.


4- SHANNARA’NIN ELFTAŞLARI

Yazar: Terry Brooks
Özgün Adı: The Elfstones of Shannara
Çeviren: Barış Emre Alkım
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 686

Kötülüğü hapseden büyünün simgesi Eucrys ölüyor. Yeniden doğabilmesi için, Elf kızı Amberle Eucrys’un tohumunu taşımak zorunda. Shea Ohmsford’un torunu Wil ise dedesinin kendisine verdiği Elftaşlarının gücü ile Amberle’yi koruyacak. Ama Dört Kara’yı kurtaracak bu iki gencin önce kendilerine inanmaları gerekiyor.Elflerin ve tüm dört kara halklarının yok olmaması, İblislerin yeniden yasaklamaya hapsedilmesi bu arayışa bağlı. Elli yıldan sonra geri dönen Allanon, iki genci bir araya getirip ırkların kurtulmasına yardım ediyor.


5- SHANNARA’NIN DİLEKŞARKISI

Yazar: Terry Brooks
Özgün Adı: The Wishsong of Shannara
Çeviren: Jülide Kayaş
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 648

Dört Kara’yı dehşet sarmış durumda. Şeytani kara büyülerin kitabı ıldatch yeniden can buluyor. Zehirlediği kara seyyahları insan ırkını tümden yok etmek üzere görevlendiriyor. Irkların bilge korkuyucusu allanon, jerle shannara’nın soyundan yardım istemek zorunda. Wil Ohms Ford’un kızı brin dilekşarkısının büyüsüyle doğmuştur ve doğuya yaptıkları gizemli yolculukta allanon’a eşlik edecektir. Ancak ıldatch tuzağını çoktan kurmuştur. Brin’in erkek kardeşi ona zamanında ulaşabilmek için kötülüğün tam merkezine gitmek zorunda kalır. Macera, büyü ve efsanenin büyüleyici anlatımı.


6- SHANNARA’NIN İLK KRALI

Yazar: Terry Brooks
Özgün Adı: The First King of Shannara
Çeviren: Ceyda Babaoğlu
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 616

Yasaklanmış olan büyü sanatına duyduğu ilgi yüzünden Druidlerce dışlanan Bremen, karanlık güçlerin, Karabüyücü Lord Brona’nın önderliğinde harekete geçmiş olduğunu keşfeder. Dört Kara’nın halkları, sonsuza dek kötülüğün kölesi olmaktan ancak bir araya gelerek kurtulabilecektir. Brona’nın karanlık büyüsüne diz çöktürebilecek güçte bir silaha ihtiyaçları vardır.
Tüm zamanların en sevilen fantastik anlatılarından olan dizinin bu son kitabı, büyüleyici kahramanlık öyküsünü sürdürürken, hayranlık veren macera ve büyü söylemine göz kamaştırıcı bir girizgâh yapıyor ve bizi Shannara Efsanesi’nin doğduğu günlere götürüyor. Shea’nın atası Jerle Shannara’yla, Allanon’un babası Bremen’le tanıştırıyor ve efsanevi kılıcın doğuş öyküsünü tüm ayrıntılarıyla bizlere taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...