24 Şubat 2012 Cuma

Perg Efsaneleri

1- KORKAK VE CANAVAR

Yazar: Barış Müstecaplıoğlu
Kapak: Ertaç Altınöz
Yayınevi: Metis Yayınları
Sayfa Sayısı: 273

Kimse sadece iyi değildir. Kimse sadece kötü değildir. Bir savaşı bitirmek kahramanlıksa, buna kendinle barışarak başla! Tho-en Kurme, Atalar 7.söz
Geçtiğimiz on yılda Fantazi Edebiyatının önemli örnekleri Türkçeye çevrildi: Hem geniş bir okuyucu kitlesiyle buluştu hem de kendi “fan” çevresini oluşturdu.
Bundan sonraki soru, Türkçenin kendine has bir fantastik roman geleneği yaratıp yaratamayacağıydı. İşte Barış Müstecaplıoğlu”nun romanı Korkak ve Canavar bu soruya verilen ilk cevap: Artık Türkçe”de fantastik roman yazılabileceğini biliyoruz. Her açıdan bir “ilk” Korkak ve Canavar: Hem bir “ilk” romanı, hem de Türkiye”de Fantazi Edebiyatının “ilk” romanı. 20. yüzyıl fantastik roman geleneği ile Türkiye fantastik kültür geleneğinin bir araya gelmesinden ne denli güçlü bir anlatı çıkabileceğini gösteriyor bize.
Leofold, Guorin ve Geryan, çok yakından tandığımı zayıf ve güçlü yanlarıyla, gönülsüzce girdikleri bir ölüm-kalım mücadelesinde kendi güçlerini ve cesaretlerini keşfetmeleriyle de “ilk” olacaklar. “İlk”, ama son değil. Perg Efsaneleri yakında ikinci kitabıyla, Leofold, Guorin ve Geryan”ın yeni maceralarıyla sürecek.


2- MERDERAN’IN SIRRI

Yazar: Barış Müstecaplıoğlu
Kapak: Renan Akman
Yayınevi: Metis Yayınları
Sayfa Sayısı: 277

Leofold, Guorin ve Nume… Korkunç bir canavar, kendi halinde bir köylü ve dışlanmış bir prom. Biri içindeki tüm korkulara karşı koydu, biri hayatındaki en değerli varlığı feda etti. Perg’i saran savaşı durdurmak için tanrıların karşısına dikildiler. Korsan gemilerini kovalayıp, korkunç yaratıklarla savaştılar. Kahramanlarımız, Merderan’ın Sırrı‘nda Öte Diyarlar’dan Perg’e dönüyorlar ve gizemli bir kadının eşliğinde zorlu bir yolculuğa çıkıyorlar. Peşlerindeyse özgürlüklerini bu üç garip adama borçlu olduklarını bilmeyen eğitimli avcılar var. Bu ölüm-kalım savaşında hayatta kalabilmek için amansız bir mücadele vermeleri gerek.
Perg Efsaneleri‘nin bu ikinci kitabı, hayal gücünü zorlayan bir ortamda, önyargılar, entrikalar, fedakârlık, aşk, hastalık ve acı üzerine soluk kesen bir öykü…


3- BATAKLIK ÜLKE

Yazar: Barış Müstecaplıoğlu
Kapak: Gökçe Yağmur
Yayınevi: Metis Yayınları
Sayfa Sayısı: 288

Kahramanlarımız verdikleri söz uğruna efsanevi gemi Durkgador ile Perg’in gizemli topraklarına doğru yelken açtılar. Hakkında pek az şey bilinen Fuoli’de onları yeni düşmanlar, yeni dostluklar ve birçok sürpriz bekliyor. Medeniyetleri cam üzerine kurulu burfenlerle tanışacak, Fuoli’nin şaşırtıcı doğasını ve ilginç bataklık yaratıklarını keşfedecekler. Öte yandan Bataklık Ülke, tüm adanın sonu olabilecek bir inanç savaşının eşiğinde ve birileri bu savaşı ne pahasına olursa olsun önlemeli…
İnancı uğruna her şeyi göze almış bir Emir, ikiye bölünmüş bir ülke, kayıp bir veliaht, gizli bir örgüt, yasaklanmış dağlar ve özgürlüğün yaşanabildiği tek bir saklı kamp.
Sevginin ve özgürlüğün değerini bilenler için…


4- TANRILARIN ALFABESİ

Yazar: Barış Müstecaplıoğlu
Kapak: Engin Deniz Erbaş
Yayınevi: Metis Yayınları
Sayfa Sayısı: 248

Her yolculuğun bir sonu vardır. Her mutluluğun ve her acının bir sonu olduğu gibi.Perg Efsaneleri‘nin bu son cildinde Leofold, Guorin, Nume ve Nela’nın yolculukları da onlara hem çok tanıdık hem de çok yabancı olan topraklarda son buluyor. Kendileri ve sevdikleri hakkında tüm sırları öğrenecekleri Dernat’ta, kahramanlarımızı yine pek çok sürpriz bekliyor. Ve bir maceradan çok daha fazlası…
Farklı kimliklerle karşımıza çıkan eski dostlar, asırlık gizemler, katledilmiş tanrılar, buzla kaplı ovalar, görkemli meydan savaşları ve kendini bulan kahramanlar.
Belki her yolculuğun bir sonu vardır ama yaşadıklarımız ve öğrendiklerimiz bize kalır. Perg Efsaneleri, önyargılar ve vazgeçmemek hakkında çarpıcı bir anlatı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...