24 Şubat 2012 Cuma

Ravenloft Serisi

1- SİSLERİN VAMPİRİ

Yazar: Christie Golden
Özgün Adı: Vampire of the Mists
Çeviren: Kerem Karaerkek
Yayınevi: Ankira Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 400

Ne dilediğine dikkat et -Ravenloft’un karanlık güçleri seni duyabilir.Bir zamanlar, Jander henüz hayattayken, uzun zaman önce ölmüş birinin cesedini bulmuştu. Derisi sağlam ve gergin görünüyordu, ancak elf kılıcıyla dürttüğünde parçalanmış ve içinden kurtlar fışkırmıştı. Strahd öyküsünü bitirdiğinde, Jander’in aklına gelen imge işte buydu. Tıpkı ceset gibi, bu öykü de hoş görünmüyor, ancak bir bütün oluşturuyordu. Jander, daha derinlere dalarsa öykünün karanlık gerçeğinin, cesetten fışkıran kurtlar gibi ortaya döküleceğini biliyordu.Acıyla sonuçlanan ümitsiz bir aşk öyküsü…
Kayalıkların tepesine inşa edilmiş korkunç bir şato…
Açılmaması gereken kilitli bir oda…
Bir rahip, bir hırsız ve bir kurtkadın…
Ve iki vampirin dehşet verici iradelerinin ölümcül çarpışması…Sislerin Vampiri tam bir fantezi-korku klasiği ve Ravenloft romanlarının birincisi.


2- BEN STRAHD BİR VAMPİRİN ANILARI

Yazar: P. N. Elrod
Özgün Adı: I Strahd The Memoirs of a Vampire
Çeviren: Kerem Karaerkek
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 224

Sararmış parşömen yapraklardaki akıcı el yazısını okumak başta biraz güçtü; yazarın kullandığı kaligrafi tarzı üç yüzyıldır pek kullanılmıyordu. İçindekiler kısmı yoktu ama atılmış olan tarihlere bakılırsa bu bir tarihçeydi. İlk sayfayi açti ve okumaya basladi:
“…Ben, Strahd, Barovia Lordu… İyi biliyorum ki hükümdarlığım sırasında gelişen olaylar, tarihi kaydetmek yerine çarpıtmakta usta olanlar tarafından korkunç bir şekilde yanlış anlatılmıştır. Bu yüzden olayların bir kaydını tutmaya karar verdim ki sonunda gerçekler anlaşılsın…”Sislerin, kuzgunların diyarından tutkunun, ölümsüzlüğün, lanetin destanı…


3- BEN STRAHD AZALİN’LE SAVAŞ

Yazar: P. N. Elrod
Özgün Adı: The War Against Azalin
Çeviren: Kerem Karaerkek
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 304

Strahd von Zarovich bir asırdan daha uzun bir süre boyunca Barovia’yı demir yumrukla yöneterek halkının kanından beslenmiş ve kimseden korkmamıştı. İşkenceli hükmünün tüm o yıllarında, kimse ona baş kaldırmaya cüret edememişti.Fakat, artık Vistaniler Barovia’ya dönmüş ve Barovia’nın dehşet lordu için bir uyarı getirmişlerdi. Birisi Strahd’a karşı çıkmak için geliyordu. Sadece vampirin varlığını sona erdirebilecek bir rakip değil, aynı zamanda, tüm Barovia’yı da yok edebilecek biri.
Ben, Strahd, Azalin’le Savaş, en çok satan kitaplardan Ben, Strahd, Bir Vampirin Anıları’nın devamıdır.


4- KARA GÜL ŞÖVALYESİ

Yazar: James Lowder
Özgün Adı: Knight of the Black Rose
Çeviren: İlker Özbilek, Selim Cambazoğlu
Yayınevi: Ankira Yayınları
Sayfa Sayısı: 320

Ejderha Mızrağı hayranlarının çok sevdiği ve daha fazla tanımayı merakla beklediği bir Ejderha Mızrağı karakteri olan Lord Soth’un Ravenloft dünyasındaki macerası. Krynn’in efsanevi dünyasında Lord Soth uzun süredir yaptığı kötülüklerin bir bedeli olduğunu en sonunda öğrenir, yaşayan ölü savaşçıyı bile korkutabilecek bir bedel.
Kötü güçler Soth’u Barovia’ya getirir ve burada ölü şövalye kabus toprakların vampir efendisi Kont Strahd Von Zarovich’in korkutucu köleleri ile yüzleşmek zorundadır. Ancak çok geçmeden Lord Soth, bu dehşet diyarından eğer bir şekilde kurtulacaksa, bir Vistani kadın tutsak ve güvenilmez bir hayaletten daha fazlasına, Kont Strahd’ın yardımına ihtiyacı olduğunu anlayacaktır.


5- KARA GÜL’ÜN HAYALETİ

Yazar: James Lowder, Voronica Whitney Robinson
Özgün Adı: Spectre Of The Black Rose
Çeviren: Levent Türer
Yayınevi: Ankira Yayınları
Sayfa Sayısı: 272

Bir best-seller olan Kara Gül Şövalyesi’nin bu tüyler ürpertici devamında, Lord Soth- EJDERHA MIZRAĞI dünyasının karalordu ve eski şövalyesi- hükümdarlığının parçalanmasını önlemek için savaşırken, ayrılıkçılar Sithicus’un kontrolü için birbiriyle çekişmektedir. O, düşmanlarını mağlup etmek için çabalarken, Beyaz Gül’ün ülkede dolaştığı haberi kendisine ulaşır. En sonunda Kitiara Soth’a geri mi dönmüştür, yoksa bu ölüm şövalyesinin trajik geçmişinden gelen başka bir hayalet midir?


6- ÖLÜLER’İN KRALI

Yazar: Gene Deweese
Özgün Adı: King of the Dead
Çeviren: Levent Türer
Yayınevi: Ankira Yayınları
Sayfa Sayısı: 304

Ölülerin Kralı olarak neredeyse sonsuz güçlere sahip olan Azalin, hâlâ huzur bulamamıştır. Oğlunun ölümü ile kahrolan Azalin, isteksiz hükmü altında bulunanlara karanlığın gücünü ve dehşetini salacaktır. Bu, bir zamanların kudretli büyücüsü Azalin’in, Ölülerin Kralı olarak şimdi sahip olduğu istenmeyen haline yolculuğunun ve dönüşümünün hikayesi.


7- ÖLÜLER ŞEHRİNİN EFENDİSİ

Yazar: Gene Deweese
Özgün Adı: Lord of the Necropolis
Çeviren: Levent Türer
Yayınevi: Ankira Yayınları
Sayfa Sayısı: 304

Bir buçuk yüzyıldan bu yana, Azalin, Ravenloft’un en büyük ülkesinin hem efendisi, hem de tutuklusu olmuştur. Bir buçuk yüzyıldan bu yana özgürlüğünü aramış, bu amaca ulaşmak için çaba göstermiş ve en sonunda bu emeline çok yaklaşmıştır. Uzun zamandır peşinde koştuğu bu özgürlüğü elde etmek için tek yapması gereken, zamanın sisleri arasında bir yolculuğa çıkmak ve en büyük düşmanını ortadan kaldırmaktır. Ancak henüz ölümlü bir büyücü olduğu günlerde onu tuzağa düşüren ve o günden bu yana güçlü büyücüye türlü işkenceler eden güçlerin başka planları vardır.


8- ÖLÜLER’İN DANSI

Yazar: Christie Golden
Özgün Adı: Dance of the Dead
Çeviren: Cihan Karamancı
Yayınevi: Ankira Yayınları
Sayfa Sayısı: 320

Larissa Karyele büyülü bir nehir gemisinde dansçılık yapmaktadır. Gemi, Kara Diyarlar’a hükmeden şeytani varlıkların engellemeleriyle karşılaşmadan yıllarca Ravenloft’ta dolaşmıştır. Ancak gemi zombilerle dolu Souragne Adası’na geldiğinde, mürettebat sahiden de tüyler ürpertici ezgilerle bezeli bir müzik eşliğinde dansa başlar. Kaptanın vahim sırlarını öğrendikten sonra Larissa ruhunu kurtarmak için bataklık yaratıklarına ve büyülü Ölülerin Dansı’ndaki ustalığına güvenmek zorundadır.


9- ŞEYTANLA UYUMAK

Yazar: Andria Cardarelle
Özgün Adı: To Sleep With Evil
Çeviren: Eralp Ersoy
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 244

Donskoy; Ravenloft dünyasındaki garip lordlardan birisi… Azalin’in topraklarindaki evini; bu Lordla evlenmek, onun çocuğunu doğurmak ve daha iyi bir gelecek için terk eden Marguerite… Fakat bu lanetin hüküm sürdüğü topraklarda kim güvende olabilir ki?


10- ÇÜRÜME ALİMİ

Yazar: Tanya Huff
Özgün Adı: Scholar of Decay
Çeviren: Özlem Önder Çelik
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 304

Sevdiği kadını talihsiz bir olay sonucu kaybetmişti. Baştan çıkarıcı bir kadının kontrolündeki topraklarda aradığı şifayı mı bulacaktı; yoksa onu bekleyen tek şey mahvoluşu muydu?


11- KARANLIK RUHLAR GOBLENİ

Yazar: Elaine Bergstorm
Özgün Adı: Tapestry of Dark Souls
Çeviren: Özlem Önder Çelik
Yayınevi: Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 283

Bir yetim, yetiştiği manastırın dışındaki dünyayı, keşişlerin her düşüncesini ve davranışını yönlendiren goblenden korkmayan bir dünyayı öğrenmek ister.
Ancak gerçek kimliğini keşfettiğinde, en çok değer verdiği şeyleri yok etmekten kendini alabilecek midir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...