23 Şubat 2012 Perşembe

Dört Serüvenci Serisi

1- KRALSIZ DİYAR

Yazar: Ed Greenwood
Özgün Adı: The Kingless Land
Çeviren: Nüvit Bingöl, Savaş Kılıç
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 432

Bir zamanların bolluk, bereket ve barış dolu toprakları, kanunsuzluğun ve zorbalığın karanlığına gömülmüştür. Tekrar barış dolu günlere dönebilmek için tek umut, Uyuyan Kral’ın yaşama döndürülmesidir, ancak kral büyülerle kuşatılmıştır.
Beş parasız bir serüvenci topluluğu, koşulların zorlamasıyla efsanevi Dwaerindim taşlarını bulur. Bir savaşçı, bir hırsız, bir şifacıdan kurulu bu topluluk, sıradan yaşamlarına sırt çevirip Mücevherler Leydisi’nin yanında yer alırlar. Bu dörtlü, Uyuyan Kral’ı uyandırıp, onu hakkı olan tahta yeniden oturtmak için amansız bir mücadeleye girişmek zorundadır.


2- SAHİPSİZ TAHT

Yazar: Ed Greenwood
Özgün Adı: The Vacant Throne
Çeviren: Ulaş Apak
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 487

Hawkril, çok güçlü, cesur ve gözüpek bir savaşçı…
Craer, becerikli ve zeki bir hırsız…
Sarasper, bilge bir şifacı…
Leydi Embra Silvertree, esrarlı mücevherler leydisi, güçlü bir sihirbaz… Birbirinden ilginç kişilerden kurulu serüvenci topluluk, efsanevi Dwaerindim taşlarını ele geçirmiş ve bu büyü taşıyıcı taşlardan biri sayesinde Uyuyan Kral üzerindeki laneti kaldırmayı başarmışlardır. Ancak krallığın uzun süre sahipsiz kalan tahtını korumak için tek bir Dwaerindim taşından daha fazlası gerekmektedir.
Karanlık güçler pusuya yatmış, Kralsız Diyar, şeytani gölgelerin, hırslı ve acımasız baronların kötücül planlarına hedef olmuştur. Dört Serüvenci bir kez daha krallığın eski günlerdeki
bolluk ve güven ortamına geri dönebilmesi için çetin bir maceraya atılmak zorundadır.


3- EJDERHANIN YÜKSELİŞİ

Yazar: Ed Greenwood
Özgün Adı: A Dragon’s Ascension
Çeviren: Ulaş Apak
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 436

Aglirta; Kralsız Diyar… Bir zamanlar barışın hüküm sürdüğü bu topraklar, artık kanunsuzluğun hakim olduğu, çıkar peşindeki acımasız baronların birbirleriyle savaştığı bir yer haline gelmiştir. Ama diğer yandan bir umut ışığı da belirmiştir; diyar artık kralsız değildir. Efsanelerdeki Uyuyan Kral -Kral Kelgrael- Dört Serüvenci’nin cesaret dolu çabalarıyla uyandırılır. Ancak kralın uyandırılması barışın geri gelmesine yetmez. Süregiden iç savaş ve baronların hırsı, düzenin sağlanmasını engeller.
Bütün bunlar olurken, güçlü bir savaş lordu Aglirta’yı kontrolü altına almak için sahneye çıkar. Yılan’ın şeytani kuvvetleriyse Dört Serüvenci’yi ebediyen yaralayacak çok önemli bir savaşa hazırlanmaktadır.


4- EJDERHANIN SONU

Yazar: Ed Greenwood
Özgün Adı: The Dragon’s Doom
Çeviren: Ulaş Apak
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 574

Ejderha ölürken alçak Yılan’ı da yok eder ve Aglirta’ya düzeni geri getirir…
Dört Serüvenci’nin hayatta kalan üyelerininse kaybettikleri yoldaşları için yas tutacak zamanları yoktur. Anarşik, kudurgan bir veba, söndürülmesi imkansız bir yangın gibi yayılırken, sinsi Yılan rahipleri kontrolü ele geçirmeye ve kötücül tanrılarını diriltmeye hazırlanmaktadır.
Dört Serüvenci bu tehdidi ortadan kaldırabilecek mi, yoksa yeni bir Ejderha’nın çağrılması ve içlerinden birinin sonunun gelmesi mi gerekecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...