2 Mart 2012 Cuma

DEATH NOTE (DESU NOTO)

Anime,  Ryuk adında bir Shinigami’nin (Ölüm Meleği) Death Note (Ölüm Defteri)’ı dünyaya düşürmesiyle başlar.. Yagami Raito adındaki lise öğrencisinin okulun bahçesinde bulduğu Ölüm Defteri’nin içinde nasıl kullanılacağı yazmaktadır.. Kurallara göre deftere adı yazılan insan ölür.. Buna inanmayan Raito defteri bir suçlu üzerinde dener ve gerçek olduğunu görür.. Asıl hikaye dünyadaki adalet sistemi değiştirip, suçluları ortadan kaldırma kararı alan Raito’nun infazlarının fark edilmesiyle başlar..

Birbirinden ilginç karakterler barındıran anime de favori seçimi konusunda da zorlanacağınıza bahse girerim.. Bi süre sonra hepsi benim diyor bağrınıza basıyorsunuz zaten.. Baş karakterler olarak göze çarpan Yagami Raito, L, Ryuk, Misa Misa, Remu, Near, Mello ve geri kalanları gerçekten farklı tiplemelerle göz dolduruyorlar.. Karakterleri kısaca tanımak isteriz derseniz buyurun sizi aşağıya alalım..



Yagami Raito (Light) : Lise öğrencisi olan Yagami Raito nam-ı diğer Kira, animenin en gözde karakterlerinden olup size adalet anlayışınızı sorgulama fırsatı veriyor.. Veee bu sırada kafanızı azıcık ucundan karıştırıyor.. Derslerinde başarılı ve çok zeki olan Raito başlangıçta adalet anlayışı, sakin görüntüsü ve temiz aile çocuğu tipiyle de bizi kendisine çeken karakterlerden.. Animenin ilerleyen bölümlerinde kaybetmekten hiç hoşlanmayan hırslı yapısı daha çok göze batıyor.. Kendi zekasına güvendiği kadar L’in zekasından da haberdar olan gencimiz yakalanmamak için türlü türlü zeka oyunlarına başvuruyor..

L Lawliet (L, Ryuuzaki) :  İnanılmaz zekası ve olaylara farklı bakış açısıyla bir çok zorlu davayı çözerek dünya çapında 1 numaralı dedektif olan L,(hatta dünyanın ilk 3’ü sıralamasını tek başına zapt etmiştir.) Kira’nın adalet anlayışını benimsemediği için polisle iş birliği yapar, sırasıyla yürüttüğü tahminlerle “Vay be! Zekaya bak arkadaş, gramı bende olsa” dedirtir.. L’in en belirgin özelliği ise kimsenin aslında onu görmemiş olmasıdır.. Zamanla görüp aslında bu o olamaz diyeceğimiz bir görüntüye sahip olan L, ön yargılarımızı da bir çırpıda yok ediyor.. Favori karakterlerden hatta bir çok izleyicinin favorisi olan karakter L’iken, O kendi çapında Raito’ya hayranlık beslemektedir..
 
Ryuk (Shinigami) : Animenin en en en eğlenceli karakteri olup bir numaralı favorimdir kendisi.. Ölüm Defterini canı sıkıldığı için dünyaya atan Ryuk “Sen sempatiksin oğlum” imajıyla çirkin ama sevimli görüntüsüyle gönüllere taht kurar.. Biraz oyunbozanlık yapmak için dünyaya gelse de asla kuralları çiğnemeyen karakterli yapısıyla kendini daha da sevdirir.. Hayatınızda gördüğünüz en dürüst Shinigami olacaktır.. Ryuk’u seviyoruz.. <3

Amane Misa (Misa Misa, 2. Kira) : Zaman içerisinde animede boy gösterecek olan hatunumuz ünlü bir model ve Kira’nın mecburi sevgilisi rolünde olacak.. Dünyaya düşen 2. Ölüm Defterinin de sahibi olacak kendisi.. Saf ve aşık karakteri ile zamanla bıkkınlık verebilse de anime için önemli bir duruşu olan karakterlerden..

Remu (Shinigami) : Dünya’ya düşen 2. Ölüm Defteri’nin sahibi olan Ölüm Meleği.. Ryuk kadar kendinden emin bir yapıya sahip olmayan Rem sessiz ve sakindir.. Ölüm Meleğine yakışmayacak kadar hemde.. Anime için önemli görev üstlenmiş karakterlerden birisi de Remu’dur. Varlığıyla bizi şenlendirdiği için minnettarız..

Near (N) : Animeye ilerleyen bölümlerde dahil olan Near, yapı olarak L’e en yakın karakterlerden biridir.. Çocuksu ve tuhaf yapısı, düşünürken kullandığı oyuncakları, hedefe kilitlenen zeka yapısı ve olayları çözme potansiyeli yüksek bir karakterdir.. Yaşı küçük olmasına rağmen üstün zekası ile doğru sonuçlara varır..

Mello: Near ve L ile aynı yetimhanede büyüyen Mello, L ve Near kadar zeki olup daha farklı bir karaktere sahiptir.. Doğruluk, iyilik ya da suçsuzluk onun hayatında önemli bir yer işgal etmez.. Yine de adaleti sağlama yolunda yardımlarını esirgemeyecektir..

Diğer Karakterler..
Kiyomi Takada
Mikami Teru
Aizawa
Matsuda
Matt
Siza
Usata
Watari
Yagami Souichirou

İzlediğim ilk fantastik, gerilim, polisiye, drama tarzında anime olarak hayranlığımı kazanmıştır kendisi.. 37 bölümden oluşan 1 sezonluk anime, her bölümün sonunda sizi soluksuz bırakacak, sonraki bölüme başlayana kadar kafanızda milyon tane fikir peydah olmasına sebebiyet verecek cinsten.. İzlerken yerinizde duramayacak kadar heyecanlanacak, gerim gerim gerileceksiniz sizi temin ederim.. “Yok ben fantastik yapımlarla ilgilenmem” derseniz bir kez daha düşünün.. Çünkü konusu, hikayenin işlenişi, oluşturulan karakterleri, çizimleri, opening ve endingleri ile anime kültürünüzü geliştirecek nadir yapımlardan.. İnsanda taraf seçme yetisini yok eden, doğru yanlış kavramlarını çeliştiren, çoğu zaman da oynanan oyunlarla zekasından şüphe ettiren bir anime.. Öyle ki izlerken “bunu yazan zekaysa benimki ne?” diyen bi çok insana şahit oldum..


Hikayesini Tsugumi Ooba’nın yazıp, Takeshi Obata’nın çizimlerini yaptığı mangadan uyarlanan animeyi Tetsuro Araki yönetmiştir. 2007 Uluslararası Anime Fuarında en iyi anime ödülünü almıştır. Japonya’da yayınlanan Death Note ve Death Note 2 adıyla iki sinema filmi çevrilmiştir.. İzleyen hiç kimseyi pişman etmeyen (ben de dahil), beklediklerinin kat kat fazlasını veren bu animeyi izlemeden geçmek en büyük kayıplardan biri olur.. Şimdiden keyfli, gerilimli seyirler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...